Kulcsszó keresés /


A változatosság gyönyörködtet - Izrael

  • 2018. augusztus 24.

Megszólal a müezzin, itt az esti ima ideje. A bazár félhomályában a keleti fűszerek és a vízipipa dohányának illata keveredik. Kaphatunk itt sok mindent: arab kézműves termékeket, selymeket és a turistáknak készült kisebb, nagyobb plüss tevéket is. A sikátorban pajeszes, ortodox zsidó bácsi laptop táskával a kezében siet a siratófal felé, arrébb egy ferences szerzetes csuhában, mezítláb temploma fele igyekszik.

olvass tovább

Izraeli élménybeszámoló

Januárban jártam Izraelben, és azóta sokan kérdeztek sokmindent ezzel az úttal kapcsolatban, ezek közül a legtöbbet előkerülő, biztonsággal kapcsolatos aggodalmakra egy külön poszt formájában reagáltam, most pedig néhány praktikus infót szeretnék leírni, és mellette néhány ötletet, hogy mit érdemes látni-csinálni-megkóstolni Izraelben!

olvass tovább

Biztonságos Izraelbe utazni?

Már több olyan, általam megjárt helyről írtam külön posztot, ahol extra sok féltés merült fel az ismerőseim részéről, így például Dél-Afrikáról és különféle arab országokban tett látogatásaimról, és ha ezeket már olvastad, akkor szerintem nem lesz meglepő ennek a bejegyzésnek az összegzése sem, de azért úgy gondolom, van értelme erről többször is beszélni, és konkrét országok vonatkozásában kicsit újragondolni.

olvass tovább

Késsel kent képzőművészet

  • 2014. július 31.

Leonid Afremov egy orosz-izraeli modern impresszionista művész, aki főként kések és olajok palettájával dolgozik. Egyedülálló késsel való festési technikája és az összetéveszthetetlen stílusa, olyan különleges hatást alkotnak, mintha a festményen millió élénk szín robbanna fel. Leonid egyik azon kevés művésznek, aki önmagát képviseli, műveiket az interneten keresztül hirdetik és értékesítik, és csupán néhány kiállítást tartanak valamint a kereskedőket és a galériákat nem igazán vonják be a folyamatba.

olvass tovább

A Holt-tenger kincsei

  • 2012. március 09.

Létezik egy különleges tenger Izraelben, amely csak nevében az, valójában egy tóról beszélünk. Vizének sótartalma tízszer magasabb, mint a bolygó bármely tengerének.

olvass tovább

Varga Design

  • 2008. január 27.

Vajon mi a közös a spanyol királynőben, az izraeli futballválogatott szövetségi kapitányában és a katari hercegnőben?

olvass tovább