A csodaváros: Isztambul

Van néhány város, ahova eljutottam, persze örülök, hogy láttam őket, de különösebben nem vágyom vissza, aztán van jó sok olyan hely, ahova eljutottam, és ha úgy alakul az élet, akkor még nagyon szívesen visszamennék, de mivel alapvetően legtöbbször új helyekre szoktam vágyakozni, így esetleg nem élveznek elsődleges prioritást, és aztán van az a pár város, amelyeket egy kezemen meg tudok számolni, ahol már (akár többször is) jártam, de egyszerűen olyan szinten nem tudom megunni őket, hogy mindig aktívan keresem a lehetőséget, hogy újra és újra visszatérhessek.

olvass tovább

DOHA – A tökéletes etap város

Egyre több ismerősömnél látom, hogy dohai átszállással utaznak a Távol-Keletre vagy éppen Afrikába, Ausztráliába, de a legtöbbeknél ez azt jelenti, hogy csak átsuhannak a hatalmas Hamad reptéren – amúgy néhány évvel ezelőtt egyszer én is ezt tettem, mikor Dubajból repültem Isztambulba Qatar Airways-szel, és volt ugyan fél napom a reptéren, de nem nagyon gondoltam rá, hogy azon kívülre kalandozzak ebben a városban. Ennek oka leginkább az volt, hogy akkor egy nagy, több hónapos, kontinenseken átívelő útról mentem már hazafele, és egyszerűen kissé elfáradtam már.

olvass tovább

Egy különleges időutazás – Isztambul

  • 2016. május 25.

Amikor a Teremtő Isztambult megálmodta, aludt néhány napot a megalkotásra, hogy a nagy mű a tökéletesnél is tökéletesebb legyen. Aztán munkához látott: vett mindenből egy keveset – keleti hangulat, nyugati közelség, fűszeres illatok, a művészettörténet legizgalmasabb stílusai, a történelem legvibrálóbb korszakai – jól összerázta, majd mindezt Európa és Ázsia határára dobta. Mi pedig azóta is élvezzük.

olvass tovább

Raffles Istanbul hotel, a török kuriózum

  • 2015. március 09.

A Raffles Istanbul 2014 szeptember 1-jén nyitotta meg a kapuit, hogy az ősi város egy új izgalmas, modern, fiatalos arcának megtestesülése lehessen. A szálloda a Zorlu Center szívében található, mely egy modern kori bazár, ahol a divat, a különleges ételek és a művészeti alkotások találkoznak, mindezt impozáns környezetben, lenyűgöző építészettel, izgalmas belső terekkel. A hotelből lélegzetelállító kilátás nyílik Boszporuszra, a Adalarra, azaz a Herceg-szigetekre és a történelmi félszigetre.

olvass tovább

Kappadókia legkülönlegesebb szállodája: Yunak Evleri barlanghotel

  • 2012. február 12.

Törökország eleve igazán kellemes ország, de Isztambulon kívül is kínál olyan élményeket, melyeket soha nem felejtünk el. Például Kappadókia vidékén találhatók azok a híres föld alatti városok, amelyek az első keresztények búvóhelyei voltak. Aki viszont az izgalmas helyszínek után, még izgalmasabb szállodában akarja álomra hajtani a fejét, annak érdemes az Urgup nevű kis faluban található Yunak Evleri hotelben szállást foglalnia, amely ugyan egy sziklában lett kifaragva, de ennek ellenére minden luxust kielégít.

olvass tovább

Életműdíjat kap Tarr Béla

  • 2011. március 17.

Életműdíjat kap az Isztambuli Filmfesztiválon Tarr Béla, akit filmrendezői munkásságáért és a kortárs filmművészetre gyakorolt hatásáért tüntetnek ki - közölte a Magyar Filmunió. Az április 2-án kezdődő és immár 30. alkalommal megrendezendő isztambuli seregszemle Törökország legfontosabb filmes eseménye.

olvass tovább

St. Tropez, az Azúr part ékköve

  • 2010. május 19.

St. Tropez a Földközi-tenger partvidékének egyik kultikus helye, így olyan városokkal említhető egy lapon, mint Velence, Nápoly, Isztambul, Tunisz, Marseille, Barcelona, vagy akár Monte Carlo. A francia Riviéra egyik ékköve, a világ egyik legromantikusabb városa, St. Tropez, Brigitte Bardot városa következik.

olvass tovább

Isztambul

  • 2009. november 11.

Byzantion, Konstantinápoly, Bizánc, Isztambul. Európa egyik legrégebbi városát akár hívhatnánk örök városnak is, ha ezt a címet nem orozta volna el a sokkal jobb marketinggel rendelkező Róma. Pedig Isztambul legalább annyira erős versenyző, mint bármelyik Európai város. Vagy talán még inkább. Lássuk is, hogy miért.

olvass tovább