Kulcsszó keresés /


Férfiszempont: Út az ismeretlenbe

  • 2022. augusztus 31.

Az ismeretlen elbizonytalanít, kérdéseket és félelmet okoz az emberi elmében. A létezés új orcáját fordítja most felénk. Ettől az ismeretlentől való félelem, ki akar billenteni stabil állapotunkból...

olvass tovább

Nem tudom még egyszer újrakezdeni az életem!

Gyakran hallom ismerősöktől, és ismeretlenektől egyaránt, hogy nem képesek még egyszer talpra állni. Nem tudják még egyszer az egészet elölről kezdeni, még egyszer erőlködni valamiért, ami nem ment tízszer százszor, ezerszer. Nem és nem! Nem megy! Nincs honnét, nincs miből erőt meríteni a mához sem, nemhogy a holnaphoz!

olvass tovább

Isten éltessen Sophia Loren!

  • 2015. szeptember 20.

Ma ünnepli 81. születésnapját Sophia Loren. Az Oscar-díjas olasz díva még most is hihetetlen szenvedéllyel éli hétköznapjait, eleganciája pedig a mai napig irigylésre méltó. Ám nemcsak színésznőként ismert – tökéletes családanyaként is bizonyított már, a nevével fémjelzett szemüvegek pedig nálunk sem ismeretlenek.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIX. / Csütörtök

  • 2012. április 26.

Van, hogy az embernek kedve támad lefekvés előtt verset olvasni. Én ilyenkor rendszerint előveszem két legféltettebb kötetem és a hangulatomnak megfelelő témában kiválasztok verseket, ismerteket és ismeretleneket egyaránt. Előfordul, hogy csak tíz-húsz percig, de van, hogy órákon át olvasok, gondolkodom, képzelődöm, az pedig egészen biztos, hogy semmi esetre sem csukom le a szemem anélkül, hogy a kedvenc versem el ne olvasnám. Babits Mihálytól az Esti kérdés egy igazán különleges költemény. Filozofikussága, az élet örök körforgásának, az emberi lét értelmének kutatása mindig ezer kérdést vet fel bennem.

olvass tovább

Interjú: Ezer fok, és stenk!!! - A Peet Project Rorschachban…

  • 2011. október 20.

A Peet Projectet nem kell bemutatni azoknak, akik valamennyire is járatosak a hazai smooth jazz világában. Azonban a stlusbéli nagyvilágot érdemes talán tágítani, illetve bepillantást nyerni olyan kulisszák mögé, amelyek itthon még ismeretlenek. Vas Gyula dobossal néhány szót váltottunk arról, hogy miként is kerültek egy kis svájci klubba, ahol láthatóan és hallhatóan szinte csak szakértők és rajongók ültek a nézőtéren, és ahol a tulaj sem rest kifejezni háláját azoknak, akik a szokásosnál is jobban játszanak.

olvass tovább