Kulcsszó keresés /


Helsinki-hangulatok

Életemben először próbálhattam ki végre az Európa legjobb low-cost légitársaságának tartott Norwegian-t, mikor április végén Finnország fővárosa, Helsinki felé vettem az irányt!

olvass tovább

Egyedül, de nem magányosan

Főleg a 4 hónap alatt, amit Erasmusos diákként töltöttem Helsinkiben, tanultam meg igazán egyedül lenni. Furcsa, mert az ember elsőre azt gondolná, hogy egy ilyen úton aztán mindig megy a pörgés, a nyüzsgés és hajnali orgiákba fulladó bulikból áll az élet, ami részben így is van (leszámítva persze az orgiákat), de az időd csaknem felét lényegében teljesen egyedül töltöd egy totál idegen országban.

olvass tovább

Rakkenroll

  • 2011. június 11.

A rock&roll egy életérzés. A rock örök, a rock a vér, a rock a sava borsa mindennek. Férfias sport, ahol keményen helyt kell állni. Tomi, a Helsinkiben élő koncertfotós képeiről pedig mindez azonnal kitapintható, érzékelhető.

olvass tovább

A Világ legtisztább városai

  • 2010. december 06.

A világ legtisztább városainak szubjektív rangsorát több tényező, így az infrastruktúra fejlettsége, a környezetvédelem, a levegő tisztasága és az élhetőség alapján állította fel a Forbes magazin.

olvass tovább

Nanushka 2010 ősz/tél

  • 2010. szeptember 17.

Sándor Szandra, azaz Nanushka (mely kezdetben még csak Szandra beceneve volt), hazánkban is és külföldön is egyre nagyobb sikereket ér el a kollekcióival. A márka olyan külföldi piacokon is jelen van, mint Helsinki, Los Angeles, Madrid, Bécs, New York és Tokió.

olvass tovább

StyleWalker Night 2010

  • 2010. május 25.

A Stylewalker Nighton debütál a híres finn textilmárka a Marimekko. A Helsinki bázisú cég több, mint 50 éve létezik, de akkor került igazán a köztudatba, amikor a Szex és New York egyik epizódjában Carrie Bradshaw egyik jellegzetes mintájú bikinijükben tűnt fel.

olvass tovább

Orosz napló

  • 2009. július 27.

A sima, kényelmes út végén leszálltunk Helsinki repülőterén. Beültünk a vendéglőbe, ott vártunk az orosz gépre. Körülbelül két óra múlva érkezett meg - egy nagyon alacsonyan szálló, öreg C-47-es. A testén még ott volt a háborús barna festék.

olvass tovább