Kulcsszó keresés /


Hallgatói GYED a gyakorlatban

  • 2014. február 05.

A legutóbbi cikkben megnéztük a gyed melletti munkavégzést, a több ellátás egyidejű folyósításának szabályait, valamint az ikrek gyed jogosultságát. Azt ígértem, hogy legközelebb a hallgatói gyed-ről, a családi adó- és járulék kedvezményről, illetve a munkába visszatérő kisgyermekes szülők foglalkoztatása után járó kedvezményről tudtok olvasni. Most a hallgatói gyed szabályait fogjuk megnézni.

olvass tovább

A GYED extra árnyalatai

  • 2014. január 27.

Lassan már két hónapja, hogy folyamatosan kapom a kérdéseket miért nem írok a gyed extráról. Ennek semmi más oka nem volt, mint az, hogy amikor elolvastam a törvényjavaslatot, nagyon sok ellenmondást és bizonytalanságot találtam. Azóta több apró módosítás történt, aminek köszönhetően, most már körvonalazódnak a 2014. január 1-jén hatályba lépő rendelkezések. Ezek egy része az ún. gyed extrához kapcsolódik, más része pedig a táppénz, tgyás, gyed szabályainak módosítását, pontosítását foglalja magában.

olvass tovább

GYED Extra kisokos

  • 2014. január 11.

2014. január 1-től életbe lépett a "gyed extra", mely a gyermekgondozási díjra vonatkozóan alapvetően 4 fő rendelkezést tartalmaz. Ebben a tájékoztatóban ahhoz kívánunk segítséget nyújtani, hogy minden kismama megtalálja a rendelkezések közül azt, ami rá vonatkozik. Azok a tudnivalók is ismertetésre kerülnek, hogy kinek, milyen nyomtatványon, és hová kell benyújtania a kérelmét.

olvass tovább