Kulcsszó keresés /


Utazásaim Görögországban

Tudom, hogy Görögország sokak számára ilyen “alap” nyaralás helyszín, ahova évről évre visszajár a család, de mi valahogy soha nem jutottunk el ide kisebb korunkban. A tesómnak évek óta Santorini volt a nagy álma, én pedig a Meteórákhoz vágytam nagyon, úgyhogy 2015 nyarán életünkben először végre Hellász felé vettük az irányt.

olvass tovább

A világ 10 legkirályabb úszómedencéje

  • 2016. július 29.

Ha van párszáz(millió), felesleges forintod, akkor légyszíves ne habozz, keresd fel a világ leglélegzetelállítóbb, legcsodálatosabb (és legdrágább) úszómedencéit, hogy igazi, utánozhatatlan környezetben élvezd az úszás és a hűs habok adta örömöket.

olvass tovább

9 gyönyörű görög sziget

  • 2015. augusztus 17.

Görögországba a válság és a gazdasági nehézségek ellenére is özönlenek a turisták. Miután végigjártuk az összes nagyvárost, látványosságot és utcai árust, érdemes olyan helyekre is eltévedni, amit akár még a GPS is nehezen talál meg!

olvass tovább

Anyák napi emlékek

  • 2014. május 04.

Az anyák megünneplésének eredete egészen az ókori Görögországig nyúlik vissza. Akkoriban tavaszi ünnepségeket tartottak az istenek anyjának, Rheának, és vele együtt az édesanyák tiszteletére. A történelem során később is voltak olyan ünnepek, amikor az anyákat is felköszöntötték.

olvass tovább

Ókori Görögország ihlette Dolce&Gabbana kollekció

  • 2014. január 21.

Domenico Dolce és Stefano Gabbana 2014-es tavaszi, nyári gyermek kollekciója az ókori görög kultúra hangulatában jelenik meg. Görög templomok, ión oszlopok, romos amfiteátrumok, régi pénzérmék jelennek meg nyomatként. Fantasztikus alakítás, a régmúlt találkozik a jelennel. Az extravagáns divattervező páros most is nagy hangsúlyt fektetett az anyagra, kézzel festett mintákkal rukkolt elő.

olvass tovább

Mai mosoly: egy falat Görögország

  • 2013. október 06.

Mikor ezt a receptet írtam, a szívem megszakadt, mert vége lett a nyárnak…és talán ez volt életem egyik legjobb nyara! Azonban valahol nagyon örültem is, hiszen kezdődik az ősz, a borfesztiválok, pálinkafesztiválok szezonja, és mert a testvérem, aki Új-Zélandon él is ebben a hónapban látogatott haza. Szóval izgalommal töltött el ez az időszak is.

olvass tovább