Kulcsszó keresés /


14 jel, hogy egy igazi férfival van dolgod

Imádom Rhett Butlert. Nem, nem Gerard Butlert, Rhett Butlert az Elfújta a szélből. Mindenkinek látnia kellene ezt a klasszikust legalább kétszer, és bárcsak minden férfinak megtanítaná, hogyan viselkedjen férfiként, és minden nőnek, hogyan őrizze meg tartását, önbecsülését, női önérzetét, és hogyan tartson ki a választott férfi mellett tűzön, vízen át.

olvass tovább

Elgondolkodtató idézetek Margaret Mitchell-től

Ezúttal az amerikai írónő, Margaret Mitchell: Elfújta a szél című regényéből válogattunk. Motiváló sorokat és a férfi-nő kapcsolat mélységéről szóló gondolatokat. Mindez elgondolkodtató egyveleget alkot, hiszen a történet az amerikai polgárháborút, majd az azt követő éveket öleli fel. A nagy sikerű regény 1937-ben Pulitzer-díjat kapott, majd két évvel később film készült belőle. És most lássuk az idézeteket!

olvass tovább

In memoriam Vivien Leigh

  • 2016. július 09.

A szépség, a tehetséges színésznők átka, és ez alól Vivien Leigh sem volt kivétel. A bájos híresség karrierjét azonban betegségei is beárnyékolták. Hiába a két Oscar-díj és a nagy szerelem, élete sohasem lehetett teljes. Az Elfújta a szél és A vágy villamosának nehéz sorsú sztárja ma 48 éve hunyt el.

olvass tovább

Vivien Leigh 7 legjobb filmje

  • 2015. november 05.

Pontosan 102 éve született Vivien Leigh, kétszeres Oscar-díjas angol színésznő. Az Elfújta a szél és A vágy villamosa a világhírig repítették, de a színpadon is megcsillogtatta tehetségét. Főleg tündöklő szépsége volt legnagyobb tragédiája, valamint bipoláris depressziója és Laurence Olivierrel való se veled-se nélküled kapcsolata, ami egész életét végigkísérte. Születésének évfordulója alkalmából 7 legjobb filmjével emlékezünk a csodálatos színésznőre. Isten nyugosztalja!

olvass tovább

A legromantikusabb filmek, szerintetek

  • 2009. szeptember 11.

Megkérdeztük barátnőinket, női kollégákat, ugyan már mondják el mi a jó a romantikus filmekben és mondjanak tíz olyat, ami szerintük csak 100-as zsepivel együtt fogyasztható. Bár ne tettük volna. a lányok beindultak, mi pedig egyre bizonytalanabbak vagyunk, hogy meg tudjuk ezt a listát csinálni...

olvass tovább