Kulcsszó keresés /


Az én utam: Árvai Brigi, a Léna Kedvencei tulajdonosa

Sok nőnek jelent problémát, hogy hogyan lehetséges egyszerre a édesanyaként, és egy munkahelyen is helytállni, különösen akkor, ha még egészen pici gyermekről van szó. Úgy tűnik, egyáltalán nem lehetetlen, mindössze rengeteg szervezést, és természetesen egy támogató családot igényel a feladat. Árvai Brigivel, a Léna Kedvencei tulajdonosával beszélgettünk arról, hogy melyek egy vállalkozás indításának a leglényegesebb momentumai, és hogyan lehet mindezt összeegyeztetni az anyasággal.

olvass tovább

Boldog is lehetsz!

Vannak kedvenc helyeim a városban, pontosabban csak azok vannak. Kávézók, éttermek, parkok, cukrászdák, közértek, stb… amelyeket szertartás-szerűen látogatok, és persze itt dolgozó emberek, akikkel ismerősként köszöntjük egymást.

olvass tovább

Sárgabarackkrémes paleo torta

  • 2017. szeptember 04.

Ez pontosan így van! Nem csak cukrászdában lehet elkészíteni egy mesteri tortát! Ráadásul az egészséges, mindenmentes finomságot még nehezebb elkészíteni. Azonban megnyugtatunk, hogy ezzel a recepttel nem lőhetsz mellé, ha valami biztosat és igazi cukrász módjára kinéző finomságot szeretnél készíteni! Próbáld ki te is, az eredményben pedig nem fogsz csalódni!

olvass tovább

Új útmutató ételallergiásoknak – a Mentes és Finom védjegy

  • 2015. április 03.

A közeljövőben egy új jelölés segít eligazodni az ételallergiásoknak az allergénmentes élelmiszerek útvesztőjében. A Mentes és Finom emblémát éttermek, cukrászdák, pékségek, kávézók vagy pizzériák ajtóin is láthatjuk majd. A védjegy garanciát ad arra, hogy a betérő vendég biztosan allergénmentes ételekből választhat. A védjegy kiötlőjével, dr. Babai Lászlóval beszélgettünk.

olvass tovább

Cseresznyés-tejszínes torta kezdőknek

  • 2014. június 23.

Olyanoknak is ajánlom, akik sosem sütnek, és félnek a bonyolult dolgoktól, de már unják a kész piskóta lapra halmozott por pudingot és por zselét. Most hirtelen bevillantak a régi gyerekzsúrok, ahol az utóbbi műanyag édesség volt mindig a sztár. Mióta rendszeresen sütök, - ez alatt az utóbbi tíz évet értem - általában készítettem tortát a saját születésnapomra. Idén spontán voltam, és abból alkottam, ami a hűtőben volt, de azt hiszem egyik tortámat sem szerettem még ennyire. Rusztikus, friss, nem túl édes, ami még fontos: egyáltalán nem bonyolult, mégis megállná a helyét küllemre is akármelyik cukrászdában.

olvass tovább

Bolba Éva és a JAZZterlánc

Bolba Éva énekesnővel egy csillaghegyi cukrászdában találkoztam. Lehengerlő energiával és vidámsággal masírozott az asztalom felé, és az első pillanattól kezdve elképesztően kedves és közvetlen volt. Éva a Bolba Éva és JAZZterlánc zenekar tagja, ami rendhagyó módon gyerekeknek játszik jazz zenét. Az együttes megalakulásáról, munkájáról és Éva magánéletéről is beszélgettünk a reggeli kávénk mellett.

olvass tovább

Kóstold meg Magyarországot!

  • 2014. május 08.

Idén május 30. és június 1. között várja a gasztronómia szerelmeseit a hazai gasztro-fesztiválok egyik legnívósabbja, a Gourmet Fesztivál. A Millenárison ismét felsorakoznak majd a legjobb hazai éttermek, borászatok, cukrászdák és a gasztro-világ más jeles képviselői. Míg tavaly a gulyás állt a kínálat középpontjában, idén a rakott krumpli minél változatosabb elkészítése foglalkoztatja majd - a saját fogásaik bemutatása mellett - a séfeket.

olvass tovább

Malek Andrea zenéről, színházról és az életről

Malek Andrea egy pár nap erejéig hazalátogatott, így egy utolsó pillanatban leszervezett, rövid találkozót tudtunk megejteni egy belvárosi cukrászdában. Épp egy rádióinterjúról érkezett, úgy tűnik más is megneszelte Andi hazalátogatását, és igyekezett kihasználni az alkalmat, hogy beszélgethessen az Ausztriában élő énekesnővel. Két csésze tea mellett mesélt önmagáról.

olvass tovább

Beszélgetés Balczó Péterrel

Balczó Péter operaénekessel, a Magyar Állami Operaház és az Erkel Színház oszlopos tagjával, a nagykörúti Szamos Cukrászdában találkoztam. Észnél kell lenni, hiszen interjúalanyaimnak általában fogalmuk sincs a kinézetemről, így nekem kell kiszúrni őket. Péter elszáguldott a teraszon mellettem, be a kávézóba, én pedig percekig azon morfondíroztam, hogy vajon ő érkezett-e meg, a napszemüvege ugyanis bizonytalanná tett a kérdést illetően. Végül aztán kiderült, hogy valóban ő az, és mire leültem az asztalához, neki már ki is hozták a süteményt és az ásványvizet. Én rendeltem egy koffeinbombát és végre belevágtunk.

olvass tovább