Kulcsszó keresés /


Borkalauz nyáresti randikhoz

Minden évszaknak megvan a maga hangulata, annak különös ízével-illatával. A nyár az málnaorgia, dinnyedőzsölés és sós vagy magyar tengerszag, kinek mire dobban a szív. Na meg persze fröccs! Nehéz nem szeretni a fröccsöt: friss, könnyed, nem tolakodó - ha nagyon gurmén akarunk fogalmazni. Príma randinedű, már mondom is, miért.

olvass tovább

Borkalauz – A borok csoportosítása kezdőknek

Legtöbbször csak azért választjuk az egyszerűbb megoldást, mert kínosnak tartjuk beismerni, hogy látatlanban, egy fantázianév alapján még a fehér bort sem tudjuk megkülönböztetni a vöröstől... Cikkünkben segítünk rendet tenni az alapfogalmak között, így legközelebb magabiztosan választhatsz.

olvass tovább

Milyen ételhez milyen bort válasszunk? A stílusos borozás alapelvei

  • 2016. március 25.

Az ételekhez leginkább illő bor kiválasztása nem is olyan könnyű feladat. Sokan követik a jól bevált, régi szabályt, miszerint fehér húsokhoz fehér, vagy rosé bor, a vörös húsok mellé pedig vörös bor dukál. Az is igaz, hogy az egyszerű, kevésbé fűszeres fogások könnyű, fehér bort kívánnak, míg a nehezebb, karakteresebb, zsírosabb fűszeresebb kreációk már az erősebb fehér borok, de leginkább a testes vörös nedűk után kiáltanak.

olvass tovább