Kulcsszó keresés /


Amit a boldog emberek másképp csinálnak

  • 2020. február 20.

Azt mondják a boldogság csupán egy döntés kérdése, hiszen nincs szükség hozzá semmilyen külső ingerre. Ugyanis a valódi boldogság belülről jön. Nézzünk néhány példát arra, hogy mégis mit csinálnak másképp az igazán boldog emberek.

olvass tovább

A boldog emberek 6 szokása – Aminek semmi köze a pozitív gondolkodáshoz

Mind keressük a boldogsághoz vezető utat, vajon egyes emberek hogyan csinálják? A boldog, kiegyensúlyozott emberek a zárt ajtókban is kihívást látnak, míg a boldogtalan emberek akadályt. A boldog emberek a kudarcokat is teljesen máshogy kezelik és legtöbbször ez nem is azért van, mert kényszeresen pozitív gondolkodásúak, egyszerűen más szinten működnek, így máshogy viszonyulnak az élethez.

olvass tovább

Miért lesz olyan sok sikeres ember boldogtalan?

Az elfogadásért való könyörgés terhét húzzuk-vonjuk, a megfelelési kényszer húzza vállainkat. Pedig semmi mást nem kellene tennünk, csak elfogadásba kerülni önmagunkkal, és attól a perctől nem kell majd senkinek, semmilyen eszközzel, folyamatos vetítéssel, a sikeresség külső igazolásaival bizonygatnunk, mennyit érünk. Mi a titka a sikeres és boldog embereknek?

olvass tovább

5 szokás, ami jellemző a boldog emberekre

Személyenként mindenki más célokat tűz ki maga elé, másban látja a boldogságát. Mindenki örül azonban az előléptetésnek, magasabb fizetésnek, új kocsinak és lehetne még folytatni a sort. Ezek egy nagy dózisban szolgáltatnak boldogságot, de nem tartósan. Egy új kocsi akár egy hónap vagy fél év múlva már nem jelent boldogságot. Ezért érdemes olyan szokásokat beépíteni az életbe, melyek elősegítik a tartós boldogság megélését. Ilyen szokásból hoztunk nektek ötöt.

olvass tovább

Kulcs a boldogsághoz

  • 2017. szeptember 26.

A boldog emberek nem csak a birtokában vannak a nagy titoknak, ami a boldogság eléréséhez szükséges, de használni is tudják. Nem atomfizika, a többségnek mégis kifürkészhetetlennek tűnik, hogy miként élhet meg minden napot csodaként. Összegyűjtöttük azokat a dolgokat, amiket az életvidám, kiegyensúlyozott emberek sosem csinálnak.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVIII. / Hétfő

  • 2012. április 16.

Bizonyára buddhista mivoltomból származik a gondolat, de úgy hiszem mást sem bánt a felvetésem. A buddhizmus tanításainak célja, hogy elérjük a buddhaság megvilágosodási szintjét, hogy a leghatékonyabban tudjuk segíteni az összes érző lény megvilágosodását, s minden érző lény javára legyünk. Az én olvasatomban ez azt is jelenti, hogy ha “kicsinyek” vagyunk, azzal nem szolgáljuk a világot! Azzal lehetünk mindenki javára, ha elérünk mindent, amit csak szeretnénk, ha teljes erőbedobással küzdünk a céljainkért és boldogok vagyunk. A boldog emberek ugyanis alapvetően jó döntéseket hoznak, magas rezgésszinten működnek és jó karmákat teremtenek.

olvass tovább