Kulcsszó keresés /


Két kézzel szorítani – mégis elengedni

Úgy útra kelni, hogy szeretet van, kötődés van, kapcsolat van, leírhatatlan. Mert még eszed ágában sincs elengedni, mert még túl kedves a szívednek, számodra: igaz, rég nem válik javadra. Így mintha betonba lenne temetve a lábad, emeled előre, lépésre szánva magad, miközben szorul a szíved, nehéz a lelked.

olvass tovább

Elég, ha érzed

Szeretem a hangulatát az egésznek. A szürke minden árnyalatát. A falon lógó képeket. Más esetben, ha nálad vagyok, melegség jár át. Nem fázom, nem riaszt a hideg betonfal. De ma éjjel minden porcikámmal reszketek.

olvass tovább

Neked nem bocsátok meg

Neked nem. Tudod, megváltoztunk. Te is, én is. Régen még érdekelt megbántasz-e, átkopogsz-e cipőtalpaddal a lassacskán betonná dermedt szívemen. Ki akartál engesztelni, bebizonyítani nekem, hogy te nem vagy rossz ember.

olvass tovább

Az én utam: Szilágyi Stefánia, ékszertervező

  • 2017. március 01.

Új rovatunk keretein belül szeretnénk nektek olyan tehetséges, inspiráló embereket bemutatni, akik mindannyiunk számára motivációt jelenthetnek, álmaink megvalósításához. Elsőként következzen Szilágyi Stefánia, ékszerkészítő, aki az itthoni mókuskerékbe beleunva, Thaiföldön kezdte el beindítani saját vállalkozását.

olvass tovább

A nyers pasi, aki képtelen volt kimutatni az érzéseit

A nyers pasi rózsákban mérte a szerelmet. Ő maga utálta a virágokat, füvet is rühellt nyírni, főleg akkor, amikor a felesége már hetekkel előtte rágta a fülét, emelkedjen fel végre a kanapéról, és végezzen örömteli kertszépítést, mint más rendes férj. Egy napon azonban jól besokallt, és levágta a füvet. Végleg. A betonkeverő egy egész napon át zúgott a kertben, ami ott és akkor végérvényesen, és visszafordíthatatlanul megszűnt kert lenni, hepehupás, töredező, ronda beton borította be az egykori harmatos, élénkzöld fűszőnyeget.

olvass tovább

Kis ház a betondzsungelben

  • 2014. augusztus 15.

Edith Macefield-nek egy millió dollárt ajánlottak a fotókon látható családi házáért, ám az akkor 84 esztendős idős asszony nem adta el 2006-ban a vállalatnak, amely egy hatalmas fitness palotát húzott a családi otthon köré. Edith két évvel később elhunyt, de a ház még ma is áll, és egy ingatlancég birtokában van, aki túrista-látványosságot csinált belőle. Ez a kis ház és a legendás Edith Macefield ihlette az Up című animációs mozifilmet.

olvass tovább

A hét designere: Ivanka Beton Design

  • 2013. november 20.

Az IVANKA Stúdió különleges technológiával innovatív burkolatokat, bútorokat, design tárgyakat és divattermékeket készít betonból, ami a modern lakberendezés egyik népszerű anyaga.

olvass tovább

Kapd el a stílust!

  • 2013. október 03.

Nagyvárosi életérzés, skandináv elemekkel, és a 2013 év legdivatosabb színeivel és anyagaival! Szürke, mályva, lila, fekete, beton, márvány, réz és a fa bátor egyesüléseit láthatjuk ebben a szuper nőies, de mégis letisztult, légies, modern enteriőrben.

olvass tovább

Elhelyezték az új Fradi-stadion első alappillérét

  • 2013. május 31.

Látványos pillanatához érkezett az új Albert Stadion építése: csütörtökön a sajtó nyilvánossága előtt helyezték el a leendő vendégtribün első vasbeton pillérét. Az ünnepélyes eseményen részt vettek a Ferencváros elnökségének tagjai, egykori kiváló játékosai, valamint vezetői is.

olvass tovább