Kulcsszó keresés /


Egy igazi apának a családja az első

  • 2020. november 05.

Apának lenni sokkal több, mint pusztán gyermeket nemzeni. Arról szól, hogy ki vagy, mint személy. Mit képviselsz. Mit tudsz átadni. Arról szól, hogy miként tekint majd rád a gyermeked. Hogy milyen világot teremtesz neki azáltal, ami tőled leginkább telik.

olvass tovább

Anya és Apa eldöntötte

„Anya és Apa eldöntötte, hogy nem folytatják tovább együtt, hogy külön költöznek, hogy válás is lesz. Nem teljesen értem, miért nem voltak erősebbek, miért nem próbálkoztak jobban. Nem veszik észre, hogy milyen hatással van ez ránk nézve, gyerekekre?”

olvass tovább

Ezért ne hagyd egyedül a gyereket az apjával

  • 2016. július 28.

A férfiak a hatalmas felelősség mellett kicsit mindig is úgy tekintettek a gyerekükre, mint egy potenciális kis játszótársra, akikkel együtt szórakozhatnak, ha a szigorú anya nincs a közelben. Nos, az alábbi képek többszörösen is alátámasztják ezt, a leghumorosabb összeállítás következik most ezekről a pillanatokról!

olvass tovább

YOLO helyett apaság

Az apaság egy komoly és felelősségteljes szerepkör. De mi van akkor, amikor apuci a húszas évei végét tapossa, és imádja az életet. Szeret a haverokkal lógni, fesztiválozni és persze imádja a barátnőjét. A sörözések, és az elfogyasztott cigaretta mennyiség az, ami leginkább meghatározza a hétvégéit. Míg egy napon a kedvese elé áll a hírrel: „Apa leszel!"

olvass tovább

Az anyává lett apa története

  • 2015. november 06.

Előrebocsátom, azok közé a férfiak közé tartozom, akik mindig is nagyra becsülték a nők munkáját, soha egyetlen pillanatig sem gondoltam, hogy a háztartás és a gyerekek menedzselése ne lenne nagyon komoly feladat. Még azt is megkockáztatnám, hogy amennyire tudtam, próbáltam én is részt venni a házimunkában (remélem, azért a feleségem sincs teljesen más véleményen…), de az elmúlt napok eseményei még mindezek mellett is elgondolkodtattak. Ezeket a gondolatokat szeretném megosztani.

olvass tovább

Megható képek kispapákról Apák Napjára

  • 2014. június 15.

Itthon ugyan még nem hivatalos ünnepnap, mégis egyre többen tartanak Apák Napját június harmadik vasárnapján. Az Egyesült Államokban 1972-ben iktatták törvénybe, hazánkban 20 éve indítottak mozgalmat honosítására. A Father’s Day alkalmából Dave Young londoni fotóművész munkáit szeretnénk bemutatni, melyet újdonsült édesapákról készített. Sokk, öröm és átszellemülés látható az arcokon.

olvass tovább

Gyermeköröm - felnőtt felelősség

  • 2014. április 22.

Na de mik is az igazi gyermekörömök? Hidd el, nem az, ha megveszel neki mindent, amit kér. A legfontosabb, hogy szeretetet adj neki, valamint hogy József Attila szavaival éljek: "Játszani is engedd". Igen, fontosak a játékok, a legújabb zenélő autó, vagy a legszebb Barbie, de ezalatt a mondat alatt mégis a játszótérre, bújócskázásra, a homokból való főzésre, a futkározásra gondolok. És ha elesik?

olvass tovább

Apa csak egy van?

  • 2014. január 28.

Az apaság intézménye nem merül ki csupán a gyermeknemzésben - ennél jóval több és összetettebb: az életre szóló érzelmi kötődésen túl a férfi számára voltaképpen egy fontos szerep, identitás, feladat, kihívás és lehetőség is egyszerre. Probléma akkor merülhet fel, ha felvetődik a gyanú, hogy a gyermek biológiai apja esetleg nem azonos az őt nevelő apával.

olvass tovább