Andalúzia fénypontjai: Sevilla, Cordóba, Granada

Az októberi andalúz körutam egy régi álom megvalósulása volt, évek óta tervezgettem, hogy ebbe a régióba utazzak – végül úgy valósítottam meg, hogy első körben Budapestről Barcelonába repültem, ahol két éjszakát töltöttem, és innen egy gyors kis belföldi reppenéssel Sevilla fele vettem az irányt.

olvass tovább

Pablo Picasso, a 160 centis óriás

  • 2015. április 27.

Pablo Picasso (1881-1973) Spanyolország délnyugati csücskében, Andalúziában látja meg a napvilágot. Apja tanár, ügyesen fest. A legenda szerint miután felismeri fia tehetségét, ünnepélyesen átadja neki az ecsetet, és attól a naptól egyetlen képet sem készít.

olvass tovább

Nyári andalúz finomságok

  • 2012. június 22.

Az Extenda (Andalúz Kereskedelemfejlesztési iroda) intenzív hazai jelenlétével nem csak a jobbnál jobb spanyol alapanyagokra fekteti a hangsúlyt, de érdekes programokkal, rendezvényekkel kedveskedik Andalúzia szerelmeseinek.

olvass tovább

Ballet Flamenco de Andalucía: Andalúziai utazás

  • 2008. január 12.

Minden idők talán legrajongottabb táncfilmjének, Carlos Saura Carmenjének egyik vezető szerepét, Christinát táncolta az a Christina Hoyos, aki társulatával látogat el hozzánk. A film főszerepét alakító néhai legenda, Antonio Gades legkedvesebb táncosaként tartotta számon a mára szintén élő mítosszá érett Hoyost.

olvass tovább