Kulcsszó keresés /


10 film, amiben szertefoszlik a csillogó amerikai álom

Amerika fantasztikus, nagyszerű, mindenki boldog, gazdag, tökéletes családapák vezetnek óriási vállalatokat és drága sportkocsikat, eminens gyermekeik szerzik a kitűnő érdemjegyeket a világ legjobb egyetemein, miközben hibátlan megjelenésű feleségeik vezetik hatalmas és csillogó otthonuk háztartását. Néha azonban a rózsaszín köd szertefoszlik, és kiderül, hogy a csodás amerikai álom sem ragyog olyan fényesen, mint azt elsőre hinnénk. A következő tíz filmben egészen biztosan nem.

olvass tovább

Amerikai álom: Ilyen az élet Brooklyn-ban

Megmondom őszintén, mielőtt idejöttünk, meglehetősen felszínes ismereteim voltak New York-ról. Persze tudtam, hogy miket érdemes megnézni, mi az, amit egyszerűen nem szabad kihagyni egy turistának, és nagyjából azt is, hogy milyen részei vannak a városnak, és azok hogyan helyezkednek el.

olvass tovább

Amerikai álom – avagy 3 hónap New York-ban 2. rész

Úgy tűnik, teljesen fölöslegesen reménykedtünk benne, hogy egy nagyon hosszú és fárasztó nap után, ha időben ágyba keveredünk, akkor átverhetjük a szervezetünket, és majd csak reggel, kipihenten kell majd felébrednünk. Itteni idő szerint 3:47-kor ébredtem fel, ami egészen logikus a 6 óra időeltolódás és annak fényében, hogy otthon a lustább reggeleken 9 és 10 között szoktam kimászni az ágyból. Persze sikerült még pár félórát alvásra csak alig hasonlító szenvedéssel tölteni, de kezdtem megérteni, miért is okoz olyan sok embernek problémát a jetlag.

olvass tovább

Amerikai álom – avagy 3 hónap New York-ban (1.rész)

Sosem tartoztam a tengerentúl nagy rajongói közé. Ez alatt azt értem, hogy sosem hordtam amerikai zászlós pólókat vagy kendőket, nem álmodoztam L.A. –ről, nem reméltem, hogy valaha is Vegasban fogok meggazdagodni vagy, hogy sikeres hollywood-i színésznő leszek, és nem rajongtam amerikai együttesekért vagy színészekért sem.

olvass tovább

Gatsby világa

  • 2013. december 31.

A nagysikerű hollywoody film Jay Gatsby, a titokzatos milliomos felemelkedésének, és bukásának történetét mutatja be, és ezzel együtt a 20-as évek dzsesszkorszakát és az "amerikai álom" mitológiáját. A film képi világa elragadó. A díszlettervező Baz Luhrmann grandiózus terekkel és pompás díszletekkel kápráztatja el a nézőket.

olvass tovább

Darabokban a Chevy Corvette

  • 2012. február 22.

Ha az a leghőbb vágyad, hogy egy igazi amerikai V8-as motor dolgozzon alattad, akkor aligha akad jobb választásodk egy Corvette-nél. Motorja bivalyerős, formája kólásüveg, karosszériája műanyag, ára pedig nem túl borsos. Uszkve 2-3 milliót kell leszurkolnod egy negyedik generációsért.

olvass tovább