Kulcsszó keresés /


Egy élet nem elég!

Egy élet egyszerre nem elég – mondják a sikeres férfiak visszatekintve harcos korszakukra, amikor aktívan, harmincas éveikben az élet nagyszínpadán játszották a főszerepet. Úgy látom, nem bántak meg semmit, az élet már csak olyan, hogy mindennek megkéri az árát, és ők láthatóan így is elégedettek az eredménnyel.

olvass tovább

Egy 21. századi férfi

Lenyűgözött a költészete! Imádtam a verseit, egyszerűen nem tudtam letenni a kötetet. Órákig merengtem a sorai fölött, gondolkodtam, elemeztem, elvesztem a képeiben, a szavaiban, annyira magával ragadott a világ, amit teremtett. "Igazi 21. századi férfi" - mondtam róla még mindig aléltan egy barátnőmnek, elvarázsolt, és felnéztem rá.

olvass tovább

Szeretői viszony: ha egy probléma nem akar megszűnni

A szeretői viszonyokkal rengeteg a gond – mondják a résztvevőik – nehezen találnak megoldásra, mert talán nincs is megoldásuk. A szeretők szakítanak, kibékülnek, újratárgyalják a dolgokat, megállapodnak ebben-abban, aztán ismét szakítanak, kibékülnek és mint egy végeláthatatlan folyamatban ugyanazt a kört járják újra és újra.

olvass tovább

Ha a szerelemnek múlnia kell

Majd’ mindannyiunknak vannak fájdalmas szerelmi történetei, amelyek keserű válással értek véget. A szívünk beleszakadt, úgy éreztük, az életet sem kívánjuk többé, minden kilátástalannak tűnt, értelmetlenné vált a holnap.

olvass tovább

Gyengédségre vágyva

Muszáj megírnom, mert annyira fontos, hogy mindenki tudjon róla, még akkor is, ha nem egyeztettem az illetővel. De úgy hiszem, barátok vagyunk, szóval egyetértene a dologgal. -Hogy mit tanultam eddig a nőkről? – gondolkodik el hangosan - először is azt, hogy a nők a világ legcsodálatosabb lényei.

olvass tovább

Ha van szerelem úgy is jó, ha nincs, úgy is!

Természetesen én is szeretném tudni a világ minden titkát, a jó párkapcsolatról, az életről, a hitről, szóval mindenről. Mivel gyakorló buddhista vagyok, s rendszeresen járok meditálni, gondoltam megkérdeztem az egyik kedvenc tanítómat az élet egyik legfontosabb, legtöbb embert izgató kérdéséről: a szerelemről! Mi a titka? És van-e egyáltalán?

olvass tovább