Kulcsszó keresés /


Mindent a Mikulásról

  • 2019. december 05.

Ebben a feje tetejére állt, rohanó világban létezik egy dolog, ami mindig is állandó és megkérdőjelezhetetlen volt: a Mikulás. Mióta az eszünket tudjuk, mindig eljött, bekopogott az ablakon, kitömte csokival a legszebb csizmácskánkat, aztán eltűnt az éjszakában, akár a kámfor. Persze mindezt akkor, ha énekeltünk neki valami szépet. Mégis: a Mikulás gyermekkori filozofálásunk egyik alapkérdése volt.

olvass tovább

A Mikulás titkos élete képekben

  • 2018. december 06.

Kíváncsi vagy mit csinál a Mikulás, amikor nem ajándékokat tesz a karácsonyfa alá és hogyan készül fel az ünnepi időszakra? A választ a Sony nagykövete, Kaupo Kikkas mutatja meg képekben, aki a Télapó minden mozzanatát megörökítette az idén.

olvass tovább

Van zsákodban minden jó - Egészséges Mikulás-napi csemegék

„Van zsákodban minden jó, piros alma, mogyoró... " Már az óvodában is fennhangon énekeltük a dalocskát, és mohón bontogattuk a fényes, piros csomagot, figyelmen kívül hagyva az unalmas, számunkra semmitmondó tényt, hogy vajon amit éppen ropogtatunk, egészséges-e, vagy sem. Elmondható azonban, hogy a piros alma és a mogyoró még mindig a legjótékonyabb hatású ropogtatnivalóink egyike, ezért ma is fontos helye van a kis csizmákban.

olvass tovább

Mikulásváró édességek

  • 2016. december 05.

Azoknak, akik mindent az utolsó pillanatra hagynak; vagy csak szimplán nem a konyha ördögei - én megértelek -, következzenek a legegyszerűbb, gyorsan elkészíthető sütemények.

olvass tovább

Amikor még hittem a Húsvéti Nyusziban

Olyan családban nőttem fel, ahol a Húsvét legalább olyan izgalmak közepette telt, mint mondjuk a MIkulás érkezése. A szüleim eléggé kimaxolták ezt az ünnepet is, mindig volt tojáskeresés, két évente megkockáztatták, hogy talán tudnék gondozni egy élő kisnyulat is (nem, nem tudtam), és 8 éves koromig tartották bennem a hitet, hogy igenis létezik a Húsvéti Nyuszi.

olvass tovább

Gyerekek, akik megijedtek a Télapótól

  • 2015. december 19.

Fogadjunk, hogy kicsinek Ti is egy lapra tettétek a Mikulást a nagy, piros orrú, ijesztő bohóccal! Belegondolva, tényleg félelmetes lehet a gyerekeknek ennek a duci, öreg embernek a látványa, aki meglehetősen szokatlan ruhákat visel, ráadásul gyakran furcsa manók és krampuszok veszik körül.

olvass tovább

Nekünk a Mikulás...

  • 2015. december 06.

Ebben a hónapban minden héten megszólalnak szerkesztőink, az adott heti tematika kapcsán. Ezen a héten a Télapót várjuk, így a saját gyermekkori emlékeinket osztjuk meg most veletek.

olvass tovább

Amit eddig nem tudtál Walt Disneyről

  • 2014. december 07.

Mikulás előtt egy nappal, 113 éve született gyerekkorunk kedvenc mesekészítője, Walter Elias, vagyis „Walt” Disney. Igazi művész volt, aki viszont irtózott attól, hogy rajzfilmjeit művész moziban vetítsék. Életét csupa ellentmondás övezte, de ő végig kitartott a céljai mellett. És ezzel elérte, hogy neve halhatatlanná váljon. Isten éltesse!

olvass tovább