Kulcsszó keresés /


20 éves kicsik és nagyok kedvence, a Tropicarium

  • 2020. május 26.

A nagyközönség körében leginkább cápás állatkert néven ismert Tropicarium 20 évvel ezelőtt (05.26 ) nyitotta meg kapuit hazánkban. Akkoriban mindenki értetlenül állt a tény előtt, hogy hogyan kerül egy állatkert egy bevásárlóközpontba, azonban a sokszínű állatvilágot bemutató attrakció hamar kicsik és nagyok kedvencévé vált.

olvass tovább

Állati típusú találkozások

  • 2020. május 21.

Az emberi kíváncsiság az állatvilágra is kiterjed: igyekszünk minél közelebb férkőzni hozzájuk, hogy mindent megtudjunk róluk, és közben olyan felvételeket is készíthessünk, amelyek több száz like-ot érnek majd a közösségi oldalakon. A Viasat Nature természetcsatorna ezúttal vadállatokról elkapott, hihetetlen egyedi képeket mutatott be kedden este 8-tól az Elképesztő állati találkozásokban.

olvass tovább

Meghökkentő túlélési technikák az állatvilágból

  • 2020. február 17.

Némely állat szédületes alkalmazkodóképességével még a legádázabb körülmények között is képes az életben maradásra. A svalbard rénszarvas például szükség esetén ultraviolára kapcsolja látását, az aranyvakond pedig szatellit módba a fejét. De ott az orchidea manó is, aki nem csak méretén, de színén is tud változtatni. A Viasat Nature csatorna 2020. február 13-tól A legvadabb túlélés dokumentumsorozatában bemutatja az egyes fajok különleges képességeit. íme néhány érdekesség:

olvass tovább

Állatcsaládok a vadonban

Az állatvilág számos szülőjének érdekes szokásai vannak, ahogy csemetéjüket felnevelik. Az állatok szülői mintái némiképp eltérőek az emberi neveltetéstől, de sokszor meglepően hasonlatosak, mulatságosak és emberi viselkedéseket tükröznek vissza. Nézd meg az állatvilág legszebb szülői pillanatait ezekből az összeállított fotókból, melyből kiderül, milyen sok boldog állatcsalád él a vadonban.

olvass tovább

A világ legszebb madarai

  • 2015. április 02.

Végre itt a tavasz, a kikelet, kinyílt a hóvirág és madárcsicsergés zengi be a mindennapokat. Ideális az idő hogy erdei kirándulásra induljunk, vagy piknikezzünk a családdal. Addig is, amíg erre nem kerül sor, gyönyörű természetfotókkal hangolódhatunk a tavaszi kiruccanásokra. Nézd meg az alábbi fotóalbumot, ahol összegyűjtöttük a világ legszebb, legszínesebb erdei madarait, de még flamingókkal és papagájokkal is találkozhatsz!

olvass tovább

Mimikri – beolvadás az emberek közé

  • 2015. március 17.

Rejtőzködés. Az állatvilágban számos oka lehet; félelem, önvédelem, megfélemlítés. Gondoljunk bele, nem hasonlít ez ahhoz a világhoz, amiben mi, gondolkodó és megfontoltan cselekvő emberek élünk?

olvass tovább