Kulcsszó keresés /


Jazztavasz 2012 a Művészetek palotájában

  • 2012. május 09.

Az új formához, amelyet idén öltött magára a Jazztavasz, olyan név dukál, illetve olyasvalaki, aki köré csakis nagyon nívós eseménysorozatot lehet szervezni, mégpedig egyetlen napba sűrítve. A fellépők mindegyike valamiképpen kapcsolódik a 80 éve született Joe Zawinulhoz

olvass tovább

Otthonosan minden zenei korszakban - Chameleon Jazz Band interjú

  • 2012. február 28.

A Chameleon Jazz Bandet igazán nem kell bemutatni a hazai közönségnek. Március 2-án a MOM Kulturális Központban adnak koncertet, ennek apropóján beszélgettünk Bálint Rezsővel, a zenekar vezetőjével! Legyen szó bármelyik nagy korszakról, a zenekar otthonosan mozog a hangok között, ám mégis érdemes a kulisszák mögé pillantani!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymourtól - X. / Vasárnap

  • 2012. február 26.

Imádom a jazzt, mindig örömmel megyek valamelyik jónevű klubba jazz koncertre. Igazán kellemes program és az átlagos 1000 Ft-os belépő, talán nem viseli meg senki pénztárcáját. Szerencsére a barátnőim is zenekedvelők, így kiváló társaságban élvezhetem a csodás koncerteket. Na meg persze ragyogó lehetőség adódik a szünetben egy jó beszélgetésre és az is előfordul, hogy régi barátokkal találkozom.

olvass tovább

Joshua Redman a Budapest Jazz Clubban

  • 2012. február 14.

Nem mindennapi, nem csupán egy hétköznapi, hanem bizony rendkívüli alkalom adódik jövő szerdán a jazzkedvelők számára, hogy élőben hallgassanak meg testközelből egy varázslatosan játszó előadót. Aki ott volt a Müpában 2010 őszén, amikor a szaxofonos Brad Mehldauval adott közös koncertet, az pontosan tudja, mi az ami következik.

olvass tovább

Sárik Péter trió a Budapest Jazz Clubban, február 8-án este, avagy hogyan találkozott Richard Bona Ronaldinhoval

  • 2012. február 07.

Persze újabb, immáron megszokott logikai bukfenc a cím, vagy talán különféle kulturális terek találkozása, mégis érdemes elidőzni, legutóbbi Sárik Péterrel folytatott magánbeszélgetésemnél. Azt taglaltuk, hogy miképpen is lehet valaki elismert a maga területén, természetesen sokadszor Maradona példáját említettem, mint olyan zsenijét, aki szerette azt amit csinált, és ezt mindenki azonnal megérezte. Zenei és emberi hitelességről beszélgettünk, amikor is a remek zongorista megosztott velem egy történetet.

olvass tovább

Sting és Michael Bublé dalai a Jazzy Pubban

  • 2012. február 01.

Nem mindennapi élmény egy estén hallani a két nagyszerű művész dalait. A Forever Sting Band Gájer Bálinttal a főszerepben sok-sok izgalmas élményt adott már kedves közönségének, a Jazzy Pub pedig talán a legjobb helyszín, ahol a harmincon felüliek kényelemben és önfeledten élvezhetik a leismertebb slágereket.

olvass tovább