Kulcsszó keresés /


Téli idénynövényeinkről

  • 2016. január 19.

Sok szó esik arról, hogy fogyasszunk minél többször - naponta legalább háromszor, de inkább ötször - zöldséget és gyümölcsöt, azok közül is a legjobbak a szezonális, az adott helyen megtermő, aktuális idényben érő fajták. Beköszöntött a tél, amikor nem olyan bőséges a kínálat, de ekkor is érdemes törekedni arra, hogy minél gyakrabban kerüljenek zöldségek és gyümölcsök a tányérunkra.

olvass tovább

A legegészségesebb ételek

  • 2015. december 27.

A szakértők azt mondják, hogy együnk több zöldséget, élvezzük a teljes kiőrlésű gabonát és sok sovány fehérjét vegyünk magunkhoz az optimális egészséghez. Úgy tűnik, mindez elég egyszerű. Ám amikor az élelmiszerboltokban odaér az ember az egészségét rejtő polcokhoz, vakarja a fejét, miben is találja pontosan a sovány fehérjét, illetve milyen gyümölcsöt és zöldséget vegyen?

olvass tovább

Mai mosoly: karácsonyi rugelach

  • 2015. december 13.

A rugelach a legkarácsonyibb süti amit valaha kóstoltam, egy barátnőmnél ettem először és annyira megízlett, hogy gondoltam megpróbálom elkészíteni én is. Azért annyira karácsonyi (nekem), mert fahéj, dió és finom bogyós gyümölcsök, vagy baracklekvár van benne, és amikor készül már akkor téli meseillat költözik a konyhába.

olvass tovább

Sütivel is készülhetünk a télre!

  • 2015. december 05.

Az őszi-téli időszakban igyekszünk felkészülni a betegségek megelőzésére. Az immunrendszer erősítésében az étkezéseknek is fontos szerepe van. Ha úgy érzed, hogy a saláták és gyümölcstálak távol állnak az ízlésedtől, kóstold meg a Vitamin golyó nevű édességet!

olvass tovább

Kedvenc őszi ételeink

  • 2015. október 06.

Az őszi időszak számos lehetőséget nyújt a gasztronómia terén, hiszen olyan idénygyümölcsök és -zöldségek állnak rendelkezésünkre, melyek igazi kulináris élvezeteket jelenthetnek, főleg, ha valami különleges fogást készítünk belőlük. Most összegyűjtöttük nektek a kedvenc őszi alapanyagainkat.

olvass tovább

8 egészséges étel, amely igazából nem is egészséges

  • 2015. szeptember 25.

Az vagy, amit megeszel. Ugye? Ezért próbálsz minél tudatosabban táplálkozni... ezt is jól mondjuk, ugye? Így megveszel mindent, amiről a reklámok és a köznyelv azt állítja, hogy egészséges, és nem hízlal. Pedig sok esetben nagyon rosszul teszed. Megmutatjuk, melyek azok a dolgok, amelyeket egészséges ételként adnak el, de korántsem azok.

olvass tovább

5 ok, amiért idén ősszel a szilva lesz a kedvenc gyümölcsöd

  • 2015. szeptember 24.

Sokan nem tudják, hogy a tucatnyi színben, méretben és formában előforduló szilvának rengeteg jótékony hatása van. Sok más gyümölccsel ellentétben nem tartalmaz telített zsírokat, ám kiváló C- és A-vitaminforrás, és szuper hatása van a szemre, a bőrre, valamint véd a rák szövődményeitől is.

olvass tovább

Vágyfokozók a konyhaszekrényből

  • 2015. szeptember 20.

Ki ne ismerné a mondást, amely szerint a férfi szívéhez a gyomrán keresztül vezet az út. Ráadásul bizonyos ételek vágykeltő hatása nem mítosz. Az afrodiziákum elnevezést a görög mitológia szerelemistennője, Afrodité ihlette. Az ő vonzerejével sem ember, sem isten nem vetekedhetett. A mondák szerint léptei nyomán növények és virágok sarjadtak, ezek fogyasztása vágyserkentőként, afrodiziákumként hatott az emberi szervezetre.

olvass tovább

Hogyan lehet leküzdeni az őszi depressziót?

  • 2015. szeptember 17.

Ahhoz, hogy az ősz beköszöntével megszabaduljunk a depressziótól, két dologra van szükségünk: fényre és endorfinra. Ezek ugyanis olyan fehérje jellegű, hormon tartalmú anyagok, melyek egyrészt a fájdalom csillapításáért, másrészt pedig az örömérzet kialakulásáért felelősek.

olvass tovább