Kulcsszó keresés /


Napi Üzenet - január 23.

  • 2013. január 23.

A mai napon örülj mindennek, ami jön, ne félj semmilyen ismeretlentől. Ma menj társaságba, képezd magad, tanulj. Napi megerősítés: Minden, ami történik velem az én felelősségem, ezért bölcsen cselekszem.

olvass tovább

Napi Üzenet - január 5.

  • 2013. január 05.

A mai napon ne hanyagold el a kötelességeidet légy te az irányító. Ma menj társaságba, színházba, hangversenyre. Napi megerősítés: felelősségteljesen átveszem az irányítást az életem felett.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymourtól - augusztus 15.

  • 2012. augusztus 15.

Az egyik legfontosabb dolog, amit a párkapcsolataimban megtanultam, hogy nem fenyegetőzöm oktalanul, nem szakítok minden apró nézeteltéréskor és nem csinálok értelmetlen jeleneteket. Többször előfordult, hogy „felsőbbrendű” megnyilatkozásomból a másiknak hirtelen elege lett, vagy, hogy egy olyan „nem kellesz-t”, amivel csak dobálóztam komolyan vettek és mire észbe kaptam már véget is ért a kapcsolat, aminek valójában nem akartam véget vetni. Mindenki számára az a tanácsom, hogy felelősséggel tegyen kijelentéseket a párkapcsolatában (is).

olvass tovább

Napi Üzenet - július 5.

  • 2012. július 05.

Ma tégy eleget kötelezettségeidnek, hozz döntéseket, írj alá szerződéseket,sikeres lesz. Ma a baráti kapcsolatok, beszélgetések napja. Napi megerősítés: Felelősséget vállalok azért, hogy az Életem minden területén sikeres legyen.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Szerda május 23.

  • 2012. május 23.

Egy jó barátom több, mint egy évtizeddel ezelőtt elhagyta az országot és külföldön próbált szerencsét. Dolgozott Európában, Amerikában, jelenleg Ázsiában tölt be felelősségteljes pozíciót egy komoly cégnél. Nagy ritkán haza látogat és ilyenkor sokat beszélgetünk. Számomra a legtanulságosabb tapasztalat az ő történetében az, hogy bár az ember nem menekülhet el sehova a múltja és a családi konfliktusai elől, mégis jót tehet, ha kellő távolságból tud tekinteni élete kellemetlen aspektusaira. Van, hogy az eltávolodás, az önállóvá, felnőtté válás segít a megbocsátásban, az elengedésben és a hazatalálásban, ami végre meghozza a belső békénket.

olvass tovább

A felelősségről

  • 2012. március 24.

Az élet minden pillanatban figyel. Ott lapul észrevétlenül a hétköznapok rutinjaiban vár és időzít. Vár a megfelelő helyzetre, pillanatra és ránk, hogy végre megmérettessen és felszabadítson saját korlátaink alól a felelősségvállalás teljes súlyával.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIII. / Péntek

  • 2012. március 16.

Volt, hogy ott álltam egy őrült helyzetben és tudtam, hogy olyan döntést hozok, aminek következtében szinte biztosan sérülni fogok érzelmileg. Figyelmeztettek barátok, ismerősök, a családom, hogy ne tegyem meg amire készülök, de én annak tudatában, hogy a végén biztos szenvedés vár rám, mégis belevágtam. Őszintén szólva nem bántam meg ezeket a döntéseimet. Fürödtem bennük, amíg csak bírtam, aztán viseltem a következményeket… Az én életem, az én döntésem - mondtam, akárhogy is, de gazdagabb lettem tőle, legalábbis tapaszatalat szempontjából, az ön– és emberismeretről nem is beszélve. Azt hiszem, hogy aki “nem vállal kockázatot” a kapcsolataiban talán nem is él igazán, de ezt mindenki döntse el saját felelősségére.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - IX. / Szerda

  • 2012. február 15.

Túl sok figyelmet szenteltem mások véleményének. Méltatlan áldozatokat hoztam azért, mert nem volt bátorságom fájdalmat okozni. – írja kedvenc íróm W. S. Maugham. Sokat gondolkodtam ezen a mondatán. Azt hiszem bármennyire is együtt érzőek vagyunk másokkal, előfordul, hogy nincs más megoldás, mint fájdalmat kell okoznunk, mert az önmagunkért való felelősségvállalás nem egyeztethető össze mások érdekeivel. Persze nem mindig és nem minden áron, hisz az önzés lenne, azt gondolom, hogy az egészséges, ösztönös józan ész segíthet eligazodni a döntési lehetőségek rengetegében.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - VIII. / Hétfő

  • 2012. február 06.

Sokáig tartott megtanulnom, hogy ne hasonlítgassam magam össze másokkal. Amíg folyton azt vizsgálgattam, elemezgettem, hogy hol tartok az életemben másokhoz képest mindig úgy éreztem, hogy nem vagyok elég jó és sikertelennek találtam magam. Mindig az derült ki, hogy vannak nálam sokkal szebbek, jobbak, okosabbak, ügyesebbek, ezáltal mindig akadtak ellenfeleim. Aztán ahogy elengedtem a gondolatot és elkezdtem magamra figyelni, értékelni, szeretni önmagam, megpróbáltam a jelent megélni és abban a lehető legjobb döntéseket hozni, kiderült, hogy az egyetlen ellenfelem én magam voltam. Az állandó elégedetlenségem, az önostorozásom állt az utamban, na meg arra is rájöttem, hogy kizárólag a saját sorsommal kell foglalkoznom, ugyanis csak azért tartozom felelősséggel.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - VI. / Péntek

  • 2012. január 27.

Nem szoktam panaszkodni és mások panaszkodásával sem tudok mit kezdeni. Egész egyszerűen azért, mert tudom jól, hogy mindenkinek saját magának kell megoldania a problémáit. Nekem az enyémeket (akad feladat bőven), másnak is a sajátját és mások életébe sem szívesen okoskodom bele (hacsak nem kérik). Tudom jól, minden döntés felelősséggel jár, amit az ember meghoz, mindenki viselje hát a saját döntésének a következményeit. Meg úgy gondolom, hogy sokkal izgalmasabb kihívás érdekessé tenni magunkat önmagunk és akár mások számára is kreatív, gyakorlatias feladatokkal, munkával sopánkodás helyett. Egy jól elvégzett munka, frissítő, újszerű megoldásokkal mindenkit csak inspirálni tud!

olvass tovább