Kulcsszó keresés /


Egy nyári éj mosolya

  • 2011. szeptember 23.

A Centrál Színház október 14-én bemutatja Stephen Sondheim örökzöld musicaljét, az Egy nyári éj mosolyát. Az előadás - Magyarországon szinte egyedülálló módon - a West Enden és a Broadway-n is nagy sikerrel játszott produkció replikaváltozata, rendezője pedig nem más, mint a világhírű Trevor Nunn.

olvass tovább

Hatodszor gyűlnek össze a Kárpát-medence borászai

  • 2011. június 02.

Immáron hatodik alkalommal rendezik meg Budatétényben (más olvasatban Budafokon) a Kárpát-medencei Borászok Találkozóját. Június 4. és 5. között kiváló borok, remek előadások, finom étkek és persze a borokhoz simuló koncerteket láthat a közönség, mindezt pedig a gyönyörűséges Rózsakertben.

olvass tovább

Mesterkurzusok a Budai Gourmet-n

  • 2011. május 24.

Napjainkban egyre többet hallani a természethű borokról, de mit is jelent ez valójában és mely borok tartoznak ebbe a kategóriába? Erről a témáról hallhatunk egyedülálló előadást Isabelle Legeron Master of Wine tolmácsolásában, aki a természethű borok szerelmese és elismert szakértője. Az előadásokon természetesen belekóstolhatunk a kategória legizgalmasabb boraiba is.

olvass tovább

Budapesti Tavaszi Fesztivál - Vendégünk Európa

  • 2011. március 10.

A Budapesti Tavaszi Fesztivál 1981-es megalapítása óta Magyarország egyik legnagyobb kulturális eseménye, amely a külföldieket is nagy számban vonza országunkba, hiszen a világ számos országában számon tartják és az utazási irodák már hónapokkal előre megkapják a programfüzeteket. A minden évben március második felében megrendezésre kerülő fesztivál több mint 50 helyszínen, körülbelül 200 programmal várja a látogatókat. A programok között helyet kapnak komoly-és könnyűzenei koncertek, színházi előadások, filmvetítések és különböző szabadtéri programok is.

olvass tovább

Múzeumok őszi fesztiválja: 170 kiállítóhely kínál programokat

  • 2010. szeptember 27.

Országszerte és a határon túl 170 múzeum 1100 programja várja a látogatókat az immár ötödik alkalommal megrendezendő Múzeumok őszi fesztiválján szeptember 27. és november 13. között. A fesztivál Pincétől a padlásig című blokkja a közönség elől máskor elzárt múzeumi helyszínekre enged betekintést, míg a Művészetek találkozása programcsoport keretében koncertek, színházi és bábelőadások kapnak helyet a múzeumokban.

olvass tovább

Lady Gaga és Katy Perry kapta a legtöbb EMA-jelölést

  • 2010. szeptember 21.

Lady Gaga és Katy Perry énekesnők kapták a legtöbb, fejenként öt jelölést az MTV European Music Awards (EMA) díjára. Az amerikai hírességek a legjobb popelőadó, a legjobb dal, a legjobb női előadó és a legjobb videoklip kategóriájában versenyeznek, Lady Gagát még jelölték a legjobb élő előadás, Katy Perryt pedig a legjobb koncertelőadás kategóriájában.

olvass tovább