Kulcsszó keresés /


A gyerekkorról

Van valami megfoghatatlanul és visszavonhatatlanul balladai az emlékeinkben. Álmainkban, véletlenül felsejlő emlékeinkben, más színekben és fényekben köszön vissza a gyerekkor. Akkor még a félelmeink alaptalanok voltak, az álmaink irracionálisak és az élet a máról szólt.

olvass tovább

Szingliként a gardrób is más!

Visszavonhatatlanul itt a nyár! Így én is előszedtem a gardróbomból a nyár feliratú dobozt, s vadul, mintha nem én pakoltam volna bele a ruhákat, s el nem tudnám képzelni mit tartalmaz (igaz, annyi minden történt velem az elmúlt években, nem emlékszem arra, mit viseltem tavaly ilyenkor….) egyenként megvizsgáltam a darabjait.

olvass tovább

A mese megkönnyíti a szívet – Inspiráló idézetek Disney mesékből

„A mese megkönnyíti a szívet, olyan porhanyóssá teszi, hogy az álom magvai könnyen kicsíráznak benne.” – mondta Seherezádé az Ezeregyéjszaka meséiben. Semmi nem fejleszti jobban az érzelmi intelligenciát, és tereli helyes irányba a képlékeny gyermeki gondolkodásmódot, mint egy jó mese, ami valódi erkölcsi üzenetet hordoz. A mese hosszú távon hat, és fejlődéslélektani szempontból felbecsülhetetlen szerepe van.

olvass tovább

Ki a jó nő a férfiak szerint?

A szépség az, ami odavonzza a tekintetet, a személyiség azonban rabul ejti a férfiszíveket. A jónőség definíciója tehát nem a külsőségekben keresendő. Nem mérhető vonalakban és görbületekben, vagy nem található meg a 90-60-90 mágikus számrendszerében. A jó nőnek lehet, hogy egyáltalán nincsenek tökéletes idomai, mégis a férfiak úgy pihennek meg az ölén, mint lehorgonyzó, fáradt tengerészek, akik viharvert vizekről végre szélcsendes kikötőkbe érnek.

olvass tovább

Utazás a Bernina Expressen

A közelmúlt egyik legkiemelkedőbb úti élményét jelentette számomra a Bernina Express nevű, elképesztő panorámát nyújtó csodavonat, amellyel az észak-olaszországi kisvárosból, Tiranóból utaztam a Svájcban található St. Moritzig. Íme, néhány praktikus infó, ha te is megtennéd ezt a hihetetlen bombasztikus szemgyönyörködtető utat.

olvass tovább

2016 legjobb filmjei, amiket mindenképpen meg kell nézned, ha eddig még nem tetted meg

Szerencsére a filmipar havonta több tucat filmmel megörvendeztet minket, így a 2016-os évben is bőven volt lehetőségünk jó filmek közül válogatni. Kétségtelen, hogy egyre több olyan alkotás van, amit érdemes moziban, az óriási filmvásznon megnézni, vagy esetleg a 3-4D-s vetítésekre jegyet váltani, azonban ha erről lemaradtunk, érdemes otthonunkban pótolni az élményt. Akciófilmek, drámák, vígjátékok, és cuki animációs mesék is szép számmal bemutatásra kerültek, így voltak olyan hetek, amikor gyakorlatilag képtelenség volt választani, hogy mit is nézzünk meg. Készítettünk egy listát 2016 legjobb filmjeiről, amiket mindenkinek érdemes megnézni, aki eddig nem tette meg.

olvass tovább