Kulcsszó keresés /


Olimpiai ruhák

  • 2008. augusztus 11.

Az olimpia megnyitója után szinte rögtön felcsendült a kórus: „Megint beégtünk a ruháinkkal”. Ennek alátámasztására pedig angol kollégát, egy bizonyos Carrie Dunnt idéznek, aki szerint a magyar formaruha volt a legrondább az összes közül…

olvass tovább

Olimpiai kollekció a Pumától

  • 2008. július 30.

A londoni Central St. Martin divatiskola növendékei tervezték a Puma Runway kollekciójának egyes luxus-kiegészítőit, melyek az ötkarikás játékok szellemiségét tükrözik.

olvass tovább

Peking, avagy az olimpia újabb paradoxona

  • 2008. április 15.

Az olimpiák történetének egyik legméltatlanabb "prológja" zajlik napjainkban. A szent és sérthetelen olimpiai lángot Párizsban eloltották, eközben a rendező ország karhatalmi szervei olyan tüntetőket vernek, lőnek halomra, akik éppen az olimpiai láng üzenetének jegyében dacolnak Kínával.

olvass tovább

Néhány szó a gyeplabdáról

  • 2008. március 13.

Annak ellenére, hogy a gyeplabda majdnem száz éve olimpiai sportág és a világ számos országában hallatlan népszerűségnek örvend – megelőzve például a jégkorongot, vagy akár a futballt is –, méltatlanul ismeretlen Magyarországon.

olvass tovább

A müncheni kosárlabdadráma

  • 2008. február 10.

München, 1972. Egy olimpia, amelyet elsősorban a tragikus kimenetelű túszdráma miatt soha sem felejtünk el. Azt már bizonyára kevesebben tudják, hogy ez a világverseny másról is nevezetes, mégpedig az addig legyőzhetetlennek hitt amerikai kosárlabdázók vereségéről az olimpiai döntőben.

olvass tovább