Kulcsszó keresés /


Napi Üzenet - április 25.

  • 2012. április 25.

A mai nap legalkalmasabb levelezésekre, beszélgetésekre, kommunkációra. Ma Ma vegyél vissza a tempóból, mert nehézségekkel találkozhatsz. Napi megerősítés: Azokat a kapcsolatokat , embereket vonzom, akik a Legjobbat akarják nekem.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XI. / Szombat

  • 2012. március 03.

A japán kultúra rajongója vagyok, különös tekintettel a japán virágrendezésre. Óriási szerencsémre részt vehettem egy igazi ikebana mester Kouke Shinonome hétvégi kurzusain és elsajátíthattam az ikebana alapjait. Sajnos ő visszament Japánba így a továbbképzésem egyelőre nehézségekbe ütközik, de úgy döntöttem megalkotom friss virágokból az első tavaszi ikebanám. Az ikebana lényege, a virág tökéletes szépségének megtalálása. Nagy önbizalom kell ahhoz, hogy a virágot a kertből leszedjük és halálában még szebbnek mutassuk be, mint ahogy a természet világra hozta. Az ikebana szabályai a fő és mellékmotívumok egymáshoz viszonyított arányáról, az elrendezés szigorú rendjéről szólnak, amelyben minden egyes virágot, elemet annak legszebb aspektusából kell bemutatni. A szabályokat kizárólag a szépség és harmónia kedvéért szabad megbontani. Akinek ideje és kedve van, nézzen meg néhány szép alkotást az interneten, szívmelengető látványban lesz része!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - V. / Vasárnap

  • 2012. január 22.

Imádok olvasni! Persze, aki írással foglalkozik, annak kötelező is. Jelenleg Kazuo Ishiguro: Ne engedj el című könyvét olvasom. Számomra ez a történet a felnőtté válás hiányának szenvedését mutatja be. Azt, hogy milyen fájdalmas és gyermeteg dolog, ha nem vállalunk felelősséget önmagunkért, a sorsunkért. A könyv főszereplői bár elszökhettek volna, új életet kezdhettek volna, nem tették, inkább vállalták a rájuk szabott nehézségeket és a halált. Nem szabad elfelejtenünk, hogy mindig mi definiáljuk saját magunkat, persze nehéz áttörni a korlátainkat, újraírni magunkat, azt amit gyerekkorunkban belénk égettek és a boldogság mellett dönteni, de enélkül mit ér az élet?

olvass tovább

Ha karcsúbb is, de lesz Titanic filmfesztivál

  • 2011. március 31.

Az állami támogatások elmaradása miatt a tervezetthez képest két nappal rövidebb lesz, de megrendezik a 18. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált április 8. és 16. között Budapesten. A hatodik éve versenyfesztiválként működő Titanicot komoly anyagi nehézségek elé állította az, hogy idén sem a Fővárosi Önkormányzat, sem a Nemzeti Erőforrás Minisztérium nem támogatja "sem erkölcsileg, sem anyagilag", a korábbi években jelentős támogatást biztosító Magyar Mozgókép Közalapítvány forrásait pedig zárolták.

olvass tovább