Kulcsszó keresés /


Rezervátum az óceán fenekén

  • 2010. december 09.

A világ legnagyobb tengeri rezervátumát hozta létre Nagy-Britannia az Indiai-óceánon, a Chagos-szigetek körül. A természetvédők örülnek, de a több évtizede kilakoltatott szigetlakók attól tartanak, ezzel minden reményük elszállt a visszatelepülésre.

olvass tovább

Az indiánok gyógyító tudománya2

  • 2010. november 29.

Levegő, föld,víz és tűz. Ennek a négy elemnek az erejét használták fel az indián gyógyítók az egészség megőrzése érdekében. Ősrégi módszerüket Ön is sikerrel alkalmazhatja!

olvass tovább

Szurdi Kata inspirációi

  • 2010. szeptember 15.

India, impresszionizmus, szecesszió, modernizmus, a honfoglalás és az avarok kora – néhány terület, amely ihletül szolgál egy Szurdi Ruha elkészítéséhez. Mind-mind értékes hagyományok az örökségünkből. Szurdi Kata nem fél használni a hagyományainkat.

olvass tovább

Monacói Nagydíj a hármas korona egyik ága

  • 2010. május 13.

A Monte Carlo-i versenypályát az Indianapolisi 500 mérföldes és a Le Mans-i 24 órás verseny mellett az autósport három ágú koronájának egyik ágának szokás nevezni. A pálya persze erőteljes túlzás, hiszen mint közismert, a város kacskaringós utcáit alakítják át versenypályává, megbolondítva ezzel a város egyébként sem túl nyugodt közlekedését.

olvass tovább

Pálmalevelek, amire a sorsunk íródott

  • 2010. április 04.

Évezredekkel ezelõtt - a szentek korában - amikor a papír még nem létezett Indiában, pálmalevelekre írtak az emberek. Egy különleges eljárással képesek voltak ezeket az írásokat úgy tartósítani, hogy máig olvashatóak maradjanak.

olvass tovább

2012 - Háború a lelkekért

  • 2010. február 16.

Ez az az év, amelyben a maják szerint időszámításunk véget ér. Kutatók azt állítják, ugyanebben az évben érkezik el Földünk egy 26 000 éves ciklus végére, egy vonalba kerülve a Galaktika síkjával. Az indián mítoszok az Ősi Bölcsesség visszatértét jövendölik bolygónkra 2012 december 21-én.

olvass tovább

Tanzánia - Afrika érdekessége

  • 2009. december 04.

Tanzánia Magyarországnál több, mint tízszer nagyobb ország Kelet-Afrika indiai-óceáni partvidékén. Tanzánia változatos földrajzi jellemzői változatos éghajlati feltételekkel párosulnak.

olvass tovább

Bőrnadrág, ami megölte Jim Morrisont

  • 2009. április 02.

Jim az ünnepekre vásárolt magának egy új öltönyt- a szokásos fekete bőrszerelést, amihez annyira ragaszkodott. Belecsusszant a nadrágba, odalépett a tükör elé és úgy festett, mintha csupasz testét fekete indiai tintába mártotta volna.

olvass tovább

Az indiánok gyógyító tudománya

  • 2008. augusztus 29.

Levegő, föld, víz és tűz. Ennek a négy elemnek az erejét használták fel az indián gyógyítók az egészség megőrzése érdekében. Ősrégi módszerüket Ön is sikerrel alkalmazhatja!

olvass tovább