Kulcsszó keresés /


Valaki útra kelt

Mintha doronggal ütötték volna gerincen. A sorok úgy érkeznek az agyába, mint valami felmentő sereg. Mint egy gyors fájdalomcsillapítás, vagy legalábbis egy magyarázat, a bénult érzésre, ami jelenleg átjárja az érzékeit. Valaki útra kelt. Valaki elment, abbahagyta e földi sétát, és szétroncsolt végtagokkal, összezúzott fejjel egy intenzív osztály steril neonfényében pihent le végleg, öntudatlanul, emlékek nélkül, múlt és jelen nélkül.

olvass tovább

Idővel megtanulsz elengedni

Lépésről-lépésre kezdem megismerni újra önmagam. Azután, hogy a padlóra csattanunk, jön valamiféle elsöprő belső változás. Persze hazudik, aki azt mondja, elsőre ez tetszik neki. Nem. Rohadtul nem, de amikor szembenézel saját magaddal, ott állsz egyedül, és senki nem rágat ki a szarból, akkor megérted, hogy fel kell állnod. Kerüljön bármibe is.

olvass tovább

„A szenvedély az a híd, amely eljuttat a fájdalomtól a változásig.” – érdekességek Frida Kahlo, az leghíresebb mexikói festőnő életéről

Sokan csak a Salma Hayek főszereplésével készült életrajzi filmből ismerik Frida Kahlo-t, mexikói festőművésznőt, aki különleges stílusával az egész világot meghódította. Ahogy a legtöbb művészt, őt is csak halála után ismerte meg igazán a világ. Kevesen gondolnák, hogy Frida Kahlo magyar felmenőkkel is rendelkezik, és szeretői között volt a magyar származású Muray Miklós is, vagy, hogy utolsó, befejezetlen képe egy Sztálin-portré volt. Ismerd meg velünk Frida Kahlo-t, a világ egyik leghíresebb festőnőjét.

olvass tovább

Engedd el a múltat

  • 2017. október 12.

Miért engedjük el olyan nehezen a múltat? Miért szeretnénk folyton olyan dolgokon változtatni, amikre már nincs lehetőség? El kell fogadni, hogy a múlt az múlt, aminek már régen vége, és sajnos a hibákon és a kudarcokon rágódni senkinek sem jó. Vissza kell tartani a rossz érzéseket, és csak a szép emlékeken nosztalgiázni, különben a jelenünk kárára válhat. Íme, néhány indok, ami miatt mindenkinek érdemes lenne elengednie a fájó emlékeket.

olvass tovább

Útmutató a túlérzékeny női lélekhez

A túlérzékenység nem orvosolható, együtt kell élni vele. Az intuitív embereknél a legkisebb érzelmi löket hatására is eltörik a mécses, legyen az stressz, boldogság vagy fájdalom; jobb üres szavakkal nem küzdeni ellene. A magasfokú intuícióval és empátiával megáldott nők érzelmileg gyakran túlcsordulnak, és ilyenkor csak megfelelő praktikákkal kezelhetőek. Ha a te közeledben is él egy túlontúl magas érzelmi intelligenciájú nő, nem árt, ha tisztában vagy azzal, mi az a 9 dolog, amiről feltétlenül le kell mondanod a társaságában.

olvass tovább

A gyógyszeres doboz fájdalmával

  • 2017. szeptember 19.

Nyár eleje volt. Nyár, amikor mindennek jól kellett volna mennie. A Szabadság hídon ültünk egymást átkarolva, amikor azt kérdezted, hogy szerintem mennyire lehet hideg a víz. Hogy vajon egyből megállna-e a szíved, ha belecsapódnál, vagy csak belefulladnál szépen lassan. Hogy melyik lenne számodra a jobb halál.

olvass tovább

Együtt élni a fájdalommal

Néha nevetek a fájdalmamon. Nevetek rajta, ahogy a mai napig váratlanul érkezik. Nem kér időpontot, nem is kopog, csak beront az ajtón. Aztán ott állunk egymással szemben. Rám bámul, mosolyra húzódik szája és várja, hogy arcomra kiüljön az érzés.

olvass tovább

Nélküled…

Vajon felér-e bármelyik fóbiánk azzal a tudattal, hogy szeretetkapcsolataink végesek? A mindennapi rohanásban sokszor észre sem vesszük, de amint megállunk, és egyedül maradunk a gondolatainkkal; amikor nem szól sem a rádió, sem a TV, amikor nem temetkezünk bele egy filmbe, azért, hogy lecsitítsuk az elménk; ránk tör az a bizonyos szörnyen hiányzol érzés. Hiányzol, mert a lelkem egy darabját vitted magaddal a messzeségbe, és ez a darabka nem pótolható, nélküled.

olvass tovább

A nő, aki őszintén szeretett

Kettejük kapcsolata igazán különleges volt. Átélték a földöntúli szerelmet, amelynek az őszinte érzéseik kavalkádját köszönhették. Boldogságban és harmóniában éltek, feltétel nélkül szerették egymást. Ők igazán összetartoztak. Aztán az "örökkécsakveled" helyére a "csakveled" lépett, és a nő jól tudta, hogy el kell engednie őt. A nő, aki őszintén szeretett.

olvass tovább