Kulcsszó keresés /


10 ok, amiért ne facebookon beszélj meg fontos dolgokat

  • 2016. március 03.

Az elmúlt évtizedek során sokat fejlődött a technológia, ami nagy hatással van az emberi kapcsolatokra is. Az internet segítségével megnyílt előttünk a világ, de számos problematikát is felvet. Egyre többen vállnak a rabjává, olyan trendeket követve, ami nem normális. Most a chatre fókuszáltunk, és összeszedtük nektek pár pontban, hogy miért nem szabad fontos dolgokat az interneten keresztül megbeszélni.

olvass tovább

Értéktelen volt a házasságom

Nagy baj, ha természetesnek veszünk dolgokat. Legyen szó gazdagságról, sikerről, egészségről, emberi kapcsolatokról, vagy arról, hogy nagy kényelemben élünk. Elvész a dolgok értéke, megszűnünk látni azt, amit képviselnek, amit hozzáadnak az életünkhöz.

olvass tovább

Családom a távolban

Az emberi kapcsolatok hetének keretein belül, úgy gondoltam megosztom veletek az én személyes történetemet arról, hogy vegyes házasságból születve, miként élem meg a kapcsolattartást a szeretteimmel.

olvass tovább

Csend

  • 2015. május 24.

Az emberi kapcsolatok csendjei sokrétűek és beszédesebbek minden kommunikációnál. Van gyógyító és simogató csend, amikor nincs szükség szavakra, csak a másik bőrébe suttogott, elfúló suttogásra, ahol a csend zenéjét hallgatjuk újra, egyre csak szorosan összebújva. Az ilyen csendben értjük leginkább a másik szavát, belefúrjuk magunkat az érzésbe, magunkra szórjuk és jólesőn betakarózunk vele, érezzük, ahogyan becéz és körülölel. Nincs szükség szavak, mondatok megformálására, egyetlen egy sem hangzik el, mégis úgy érezzük egész idő alatt beszéltünk, érzékeink figyelmen kívül hagyták a csendet.

olvass tovább

Szeretlek, gyöngyöm a gyöngyöd

  • 2015. május 15.

Önmagából kifordult világunkban torz a tükör is, amit magunk felé tartunk. Inkább színes üveggolyón át figyeljük a világot, azt gondoljuk, majd megszépíti a szürke, eltorzult, értékét és értelmét vesztett valóságot. Mennyire számít a pénz az emberi kapcsolatokban? Mennyire számít a szerelemben? Manapság egy randi kísértetiesen hasonlatos egy szociológiai felméréshez. Hol élsz? Mid van? Mit birtokolsz? Van gyereked? De azért az exed fizet, ugye? Nem azért kérdezem, de érted. Én nem igazán vállalok be gyereket. Saját lakás, vagy csak bérled? Autód van?

olvass tovább

5 dolog, amiért soha nem szabadna bocsánatot kérned

A bocsánatkérés teljesen helyénvaló, amikor valami rosszat vagy másnak bántó dolgot csinálsz. Ilyen esetben nem csak illik, hanem kötelező bocsánatot kérned, hiszen az emberi kapcsolatok fontosak és a hibák bevallása csak építi a személyiséged. Azonban akadnak olyan helyzetek, amikor te érzed magad rosszul valami olyasmi miatt, ami miatt egyáltalán nem kellene és még lehet bocsánatot is kérsz a semmi miatt.

olvass tovább

Napi Üzenet - augusztus 23.

  • 2014. augusztus 23.

A mai napon vedd körül magad barátaid szeretetével. Ma munkával, karrierrel kapcsolatos terveidet írd le. Napi megerősítés: Jó emberi kapcsolatokkal, szeretettel veszem körbe magam , minden lehetséges, mindig van választásom.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. május 1.

  • 2014. május 01.

A mai nap nagyon kedvező nap a megoldásokra, tedd meg amit lehet. Ma a beszélgetések, társalgások, emberi kapcsolatoknak ad sok energiát. Napi megerősítés: minden az én érdekemben történik, minden jól alakul.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. április 22.

  • 2014. április 22.

A mai nap egy "delejes" jó nap a vállalkozásokhoz. Ma szervezz kapcsolatokat, társasági programokat. Napi megerősítés: Nagyszerű, jó emberi kapcsolatokat építek magam körül, sikeres vagyok.

olvass tovább

Inkontinencia gyógyítása

  • 2014. január 03.

Hazánkban sajnos a teljes lakosság 20-30%-a szenved inkontinenciától, az Ő számukra fontos előrelépést jelenthet, hogy már nálunk is elérhető egy olyan műtéti technológia, amely akár végleges megoldást is jelenthet erre a kellemetlen, sokszor az életminőséget és emberi kapcsolatokat is megterhelő problémára. A legújabb alternatív és műtéti megoldásokról Prof. Dr. Takács Pétert kérdeztük.

olvass tovább