Kulcsszó keresés /


Napi Üzenet - 2014. január 5.

  • 2014. január 05.

A mai napon légy bátor és kövesd az ösztöneidet, indulj az ismeretlen felé. Ma az érzelmeid megmutatják, hol vagy egyensúlyban, hol kell változás. Napi megerősítés: követem szívem üzeneteit és minden változásra készen állok.

olvass tovább

Angyal

  • 2013. november 09.

Néha kincsekre bukkanunk. Olyan kincsekre, amiket nem ismert ezidáig a világ. Fiatal, kortárs ismeretlen költők és írók szerzeményeit kívánjuk bemutatni, olyanokét, akikről unokáink lehet tanulni fognak az iskolákban. Verset, prózát mindenkinek!

olvass tovább

Ismeretlentől lesz gyermekem

  • 2013. október 22.

Magyarországon a jogszabályok engedélyezik, hogy bizonyos esetekben ivarsejtet (hímivarsejt, petesejt), vagy preembriót adományozzanak donáció útján. Sok párnak csak ilyen módon nyílik lehetősége arra, hogy gyermekük szülessen. A kérdés azért sem könnyű, hiszen a jövendőbeli szülők úgy vállalnak gyermeket, hogy genetikai állományuk fele, vagy akár teljes egésze nem öröklődik, és a donor személye sokszor ismeretlen marad. Az ivarsejt donációról szóló cikkünkben a gyermekre vágyók szemszögéből járjuk körbe a kérdést egy meddőségi specialista orvos, valamint egy pszichológus segítségével.

olvass tovább

Ismeretlen szüli meg a gyermekem

  • 2013. október 21.

Napjainkban a magyar párok 15-25%-a fogamzási problémával küzd. Ilyenkor sajnos gyakran előfordul, hogy egy ismeretlen segítségére van szükség ahhoz, hogy egy párnak gyermeke szülessen. Emellett az is egyre gyakoribb, hogy egyedülálló nők a termékeny éveik vége felé közeledve spermadonor segítségét veszik igénybe annak érdekében, hogy teherbe essenek. Előző cikkünkben arra kerestünk választ, hogy kik azok, akiknek egy ismeretlen segítségére van szükségük ahhoz, hogy utódjuk legyen. Mostani cikkünkben annak is utánajárunk, milyen vizsgálatokon kell átesnie valakinek ahhoz, hogy felajánlhassa ivarsejtjeit, milyen jogi feltételei vannak az adományozásnak és tarthatja-e a kapcsolatot a gyermekkel?

olvass tovább

Napi Üzenet - október 10.

  • 2013. október 10.

Mindig fogadd el, ami jön. Ne félj az ismeretlentől, csak jót hozhat. Ma sportolj, meditálj, menj spirituális lelki gyakorlatra. Napi megerősítés: Minden történés értem van és engem erősít.

olvass tovább

Tudod-e ki van idebenn?

  • 2013. június 18.

Azt kérded, milyen érzés volt újra látni? Mint mikor lázas vagy és fáj a bőröd, s nem tudod eldönteni, hogy a hideg ráz vagy éppen hőgutát kapsz. Már bevetted a gyógyszert, de még nem hatott. S mikor hatni kezd, előbb jön a verejték, meg a fura utóíz a szádban. Ezek a kéretlen mellékhatások, borzalom az egész! De látod, ilyen csúnyán veszekszik a tested, mikor távozik a szerelem.

olvass tovább

Anyának lenni kéretlen tanácsok tükrében

  • 2013. június 15.

- Ugye szoptatsz még? - Már nem. Sajnos 4 hónapos volt, amikor elapadt a tejem. - Akkor a tápszerrel vigyázz! Azt hallottam, hogy nagy lesz tőle a gyerek feje. (Kösz! Mintha én tehetnék róla. Minek is válaszoltam. Ezek azt hiszik, rossz anya vagyok, mert már nem szoptatom a kicsit. Ha még egyszer valaki felhozza a témát, én bizony megmondom neki a magamét!!)

olvass tovább

Szójatejes latte friss naranccsal

  • 2013. május 30.

Nagyon fiatal voltam akkor, alig múlhattam huszonegy. Semmi nyoma nem volt rajtam az időnek. Tudod, az élet előbb utóbb arcodon hagyja nyomát, ráadásul kéretlenül. Nem is szólsz rá, csak jön és rajzol, aztán semmit nem tudsz kiradírozni, vagy eltüntetni magadról.

olvass tovább

A legszebb álom, ami megtörtént velem

  • 2013. május 26.

Eljött ismét a nehézszagú május. Ebben a hónapban ébredtem fel az édes álomból, amiről úgy hittem, igazából megtörtént velem.Felébresztett a virágok fojtó szaga, minden telis-tele volt már ezen a kéretlen pirkadaton az émelyítő, rózsaszirmú pünkösdivel.

olvass tovább