Mozi: A hatalom árnyékában

  • 2012. január 22.

A hatalom árnyékában című filmben Ryan Gosling mindent megtesz azért, hogy George Clooney elnökjelölt lehessen, de a kampány közepén bajba kerül. Egy bonyolult politikai cselszövés áldozata lesz, amelyet egy ellenfél párt állított neki. A kampány folyik, így meg kell felelnie a munkájában, ezen múlik az elnökjelölt sikeressége

olvass tovább

Báthory Erzsébet

  • 2011. szeptember 24.

A XVI századi Magyarország leghírhedtebb alakja. Vérszomjas gyilkosnak, szexuális abberációtól szenvedő, öregedő, hiú dámának, perverz fanatikusnak tartja a világ. Erőskezű erdélyi nemesasszony volt, aki több száz emberéletet oltott ki. Fiatal lányokat ölt, hogy vérükben megszépülhessen. Őrült volt, vagy a szerencsétlen gének áldozata? Báthory Erzsébet története borzalmas horror, mely a hatalom természetéről nyújt szokatlan, kíméletlenül éles képet.

olvass tovább

Taj Lake Palace: a pazar királyi palotából lett luxusszálloda

  • 2011. szeptember 23.

Indiában számos palota esett a turizmus áldozatává, merthogy egymás után alakították át ötcsillagos szállodákká a régi korok elitjének otthonait. A Mewar-dinasztia 62. örökösének egykori otthonában, a Taj Lake Palace Hotelban a vendégek ízelítőt kapnak a hagyományokból, s a fényűző életmódokból.

olvass tovább

Megfelelő táplálkozással az egészséges szívért

  • 2011. szeptember 01.

Vajon megelőzhetők-e a legtöbb halálos áldozatot szedő szív- és érrendszeri betegségek megfelelő étrenddel, vagy a a biztos eredményhez gyógyszerek is szükségesek? Ezt a kérdést tették fel a párizsi Európai Kardiológusok Társaságának kongresszusának ülésén, amelyen együtt vettek részt a táplálkozástudomány képviselői a szív- és érbetegségek gyógyszeres kezelésének egyik legjobb szakértőjével.

olvass tovább

Szocialista realizmus - elhagyott emlékművek a volt Jugoszláviában

  • 2011. május 14.

A volt Jugoszlávia összeomlása majd szétbomlása, és rengeteg áldozattal járó délszláv háború után az ország helyén előbb öt, napjainkban pedig már hat utódállam igyekszik boldogulni. Tito-i örökségként azonban az országban számos emlékmű maradt örökül az utókorra, amely azonban nem tud, vagy nem akar semmit kezdeni az immár funkcióját vesztett objektumokkal.

olvass tovább

Férfiak és az ő lakásaik

  • 2009. június 02.

Nézd meg a lakását, és mondd meg ki ő. Ennyire egyszerű. Van kiszemelt áldozatod, de nem tudod milyen ember valójában? Kéreckedj be hozzá, és nézz körül. Pedáns rend, vagy dúló káosz? Csípőre tett kezű anyósjelölt, vagy a kádban fetrengő haver? Körkép.

olvass tovább

A parfüm története

  • 2009. január 26.

Az illatok kellemes hatását már az ősember is felfedezte. S ami kellemes neki, az kellemes az Isteneiknek is. Így hát megosztotta velük ezt az –per funum- füstön át, füst által szerzett élményt. Az áldozatok bemutatása az Istenek előtti áldozás részévé váltak az illatok. Így kezdte történetét a parfüm, s indult el évezredek át tartó diadalútjára.

olvass tovább