Napi Üzenet - október 18.

  • 2012. október 18.

Ma hagynod kell, hogy meglássák a valódi énedet. A mai nap jobban fog az elméd, ezért tanulás napja, könyvekkel való tevékenység. Napi megerősítés: Elfogadom , tisztelem és szeretem magam úgy , ahogy vagyok.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymourtól - szeptember 2.

  • 2012. szeptember 02.

Szeretek inspiráló könyveket olvasni. Olyanokat - főleg önéletrajzi könyveket - amelyeket kiváló teljesítményt elért emberek írtak. Azok, akik történelmet írtak a sportban, a tudományban vagy az élet bármely más területén. A lényeg, hogy azokat a belső erőket bírták munkára, amelyek hitem szerint mindannyiunkban ott szunnyadnak, csak arra várnak, hogy aktiváljuk őket.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymourtól - augusztus 3.

  • 2012. augusztus 03.

Az egyik barátomtól hallottam nemrég: Az emberek állandóan arról panaszkodnak, hogy a tanulás, a tudás drága. Drágák a tankönyvek, sok a tandíj, na meg az idő, amit az ember iskolában tölt. Ilyenkor elfelejtik, hogy nem ez a drága, hanem a tudatlanság. Az élet annak kéri el az árát, ha valamit nem tudunk és rossz döntéseket hozunk vagy a tudatlanságunk miatt kihasználnak minket. Milyen igaza van!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - Szerda május 30.

  • 2012. május 30.

Rendszeresen leviszem azokat a könyveimet az antikváriumba, amelyekre már nincs szükségem. Ennek egyik oka az, hogy nem férnek el az új és régi “könyvtártagok” a lakásban, a másik pedig, hogy ilyenkor mindig az jut eszembe, hátha valakinek pont arra a könyvre van szüksége, amit én már elolvastam. Talán másnak is eszébe jut, hogy beadjon olyan könyveket, amik már nem kellenek neki és így jómagam is hamarabb hozzájuthatok azokhoz a kötetekhez, amiket keresek. Olyan szép lenne, ha valamiféle egészséges körforgásban mindig mindenki megtalálná azt, amit épp olvasni szeretne.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XVIII. / Kedd

  • 2012. április 17.

Az emberi természet már csak olyan, hogy mindenben a misztikumot keresi, még egy olyan kézenfekvő dologban is, mint a pénzkeresés. Léteznek tuti keleti módszerek, bevált “pénzvonzó” technikák, nyeremény szerző ötletek, szóval komoly szakirodalom áll az ember rendelkezésére a pénzszerzést illetően. A magam részéről egyetlen módszert találtam, ami tényleg működik. Nem kell hozzá varázsolni, könyveket olvasni, tanfolyamokra járni és egy szóval meg tudom fogalmazni, a módszer neve: munka! Meglátásom szerint a céltudatos, kitartó, következetes munkának előbb, utóbb meg kell lennie az eredménynek.

olvass tovább

Dr. Csernus Imre: A NŐ

  • 2012. március 29.

Nem véletlen, hogy éppen ezzel kezdtem az olvasást. Sorban következnek a recenziók, míg a közeljövőben a kedves olvasó egy interjút olvashat majd a szerzővel, amely minden bizonnyal magában foglalja majd az eddig megjelent könyvek, valamint a tévés szereplések, a pszichiáter és a magánember esszenciáját.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - V. / Kedd

  • 2012. január 17.

Mindannyiunk számára fontos a pénz, ha bevalljuk, ha nem. Nincs ember, aki ingyen vásárolhat a közértben, aki ne fizetne az egyetemen legalább a tankönyvekért, vagy akinek semmibe sem kerül az autója, lakása fenntartása. Azonban ha az ember csak a megszerzett pénzt látja a munkavégzés közben, valódi anyagi elismerésre szerintem nem számíthat, vagy ha mégis nem leli annyi örömét benne. Személyes meggyőződésem, hogy mind anyagi, mind más típusú elismerések táptalaja a szeretet és a szenvedély, amit beleteszünk a munkánkba. Ha elsősorban nem a pénzért dolgozunk, hanem az alkotás öröméért, azért, hogy a munkánk eredményével valamiféle képpen örömöt okozzunk magunknak és másoknak, hogy gazdagabbá tegyük vele mások életét, akkor azt az Univerzum jutalmazza!

olvass tovább

10 kihagyhatatlan csajos könyv

  • 2012. január 14.

Teljesen mindegy, hogy szingliként éled az életed, vagy épp egy olyan kapcsolatban, ami már ellaposodott, a könyvesboltok polcain biztos, hogy találsz olyan „csajos” könyvet, amely segít áthidalni az élethelyzeted. Ilyenkor ugyanis hatalmas segítség lehet egy útmutató önmagad megtalálásához, vagy épp egy olyan regény, amely olyan problémáról szól, mint amilyen a tied. Összeállításunk azokat a könyveket mutatja be, amelyet érdemes elolvasnod.

olvass tovább