Kulcsszó keresés /


Nő, férfi, sport

  • 2016. május 12.

A nagy harc, ami évezredek óta tart. A két oldal, amely élvezettel feszül egymásnak olykor vérző szíveket, olykor büszke győzteseket hagyva maga után. A nő és a férfi. Az örök ellentét, néha ádáz ellenség, de mégis elengedhetetlen részei a teljességnek. Nem is tudnánk igazán gyűlölni az ellenkező nemet, mert hiszen ott van bennünk is mindkettő.

olvass tovább

Amikor követed a sorsod

Úgy hiszem a sors minden embert vezetni szeretne, nekünk pedig nincs más dolgunk, mint figyelni a jelekre és követni őket. Ha elhagyjuk a felesleges, szenvedést okozó köröket, amelyeket mi magunk hozunk létre, s nem teszünk mást, csak a nekünk kijelölt úton haladunk, az életünk jóra fordul. Azt vesszük észre, hogy a dolgok könnyen mennek, sikereket érünk el és minden sejtünkben érezzük: megtaláltuk helyünket a világban!

olvass tovább

Hangulatjavító ételek

  • 2015. november 07.

Az elmúlt években számos javaslatot kaptunk szakértőktől, hogy miként vegyük fel a harcot a depresszió ellen. Meditáljunk, jógázzunk, igyunk sok zöld teát, pihenjünk eleget, szánjunk időt magunkra, stb. Kevesen tudják azonban, hogy bizonyos ételek fogyasztása, szintén kedvezően hathat a kedélyállapotunkra, és a fent említett módszerekkel kombinálva felgyorsítható a depresszió legyőzésének folyamata. Ezekből szemezgettünk.

olvass tovább

Az új trend: hot jóga

  • 2015. október 26.

A jógának már annyi változata van, hogy nehéz követni az új trendeket. A jógát végezheted negyven fokos szobában, meditációval kiegészítve, de akár meztelenül is. De mi is ez az új trend, és mitől is olyan más, mint a többi fajtája a jógának?

olvass tovább

Ettől fogynak a topmodellek!

  • 2015. október 15.

Amikor a topmodelleket meglátjuk a kifutókon, vörös szőnyegen, vagy éppen a magazinok hasábjain, legtöbben önkéntelenül is felsóhajtunk, és arra vágyunk, bárcsak nekünk is olyan tökéletes idomaink lennének, mint nekik. Most a világ legjobb női árulják el a titkukat, hogy ők, hogyan hozzák formába magukat!

olvass tovább

Példaértékű nők a múltból és jelenből

  • 2015. szeptember 09.

Már a 17. században felszólaltak olyan a hangok, amelyek a nők jogaiért kiáltottak. Ám csak jóval később, a 19. században teljesedtek ki, amikor már tarthatatlanná vált, hogy a nők nem rendelkeznek választójoggal. Bár napjainkban is sokat kell harcolniuk a nőknek, hogy egyenlő bánásmódban részesüljenek a férfiakkal, a múltban végbement, hatalmas visszhangot kapó akciók napjainkban is példaértékűek sokak számára. Íme, néhány nő, akik a maguk módján mindent megtettek, hogy a világ egy jobb hely legyen a gyengébbik nem számára is. Valamiben ugyanis mindannyian elsők voltak...

olvass tovább

A jóga varázsa, India kincsei

  • 2015. június 24.

Mi is a jóga igazi varázsa? Hogyan ejti rabul a gyakorlót, válik életmóddá, életszemléletté? Azt tapasztalom, hogy a testkultúra a szellemi értékekkel integrálva, óriási hiányt pótol mind egyéni, mind közösségi szinten: a belső tudatosság növelésével (egyéni és társadalmi szinten is) a testünkben és lelkünkben tobzódó féktelen energiák, vágyak, görcsök, félelmek legnagyobb megszelídítője, filozófiája pedig kultúránk nemesítőjévé, értékrendszerünk fejlesztőjévé válhat. A sok évezredes tapasztalati tudomány a belső harmónia, a lelki béke szubjektív élményét hozza el zaklatott világunknak, méghozzá egyszerűen megtanulható gyakorlatokkal.

olvass tovább

A jóga világnapja

  • 2015. június 20.

2014 decemberében, az indiai kormányzat kezdeményezésére, az ENSZ közgyűlés nagy többséggel fogadta el határozatában, hogy június 21-e a jóga világnapja legyen. Íme, egy kis programajánló a holnapi kínálatból.

olvass tovább