Kulcsszó keresés /


Az UNICEF születésnapja

  • 2014. december 11.

A mai világban minden olyan természetesnek tűnik. Gyakran elsiklunk nagyon fontos dolgok felett. Manapság például képesek vagyunk vérre menő vitákat folytatni a gyermekvállalás kérdéséről, a nevelésről, pedig a XX. század elejéig a gyermekeket tulajdonképpen „kis felnőtteknek” tekintették, és többnyire úgy is kezelték őket. Sokáig a gyerekmunka kérdése sem volt kétséges. Csak hosszú-hosszú évek múltán, 1946-ban merült fel az igény egy gyermekek ügyein dolgozó szervezet létrejöttére. Következzen 12+1 tény az UNICEF-ről, ugyanis ma van a szervezet születésnapja!

olvass tovább

Ha a gyermeknek speciális diétára van szüksége

  • 2014. szeptember 23.

Sok szülő életét nehezíti meg, hogy gyermeke táplálékallergiája, intoleranciája, cukorbetegsége vagy lisztérzékenysége miatt a közelben lévő óvoda, iskola nem vállalja az étkeztetést. Röviden tekintsük át, milyen szabályok vonatkoznak a speciális diétát igénylő gyermekek étkeztetésére és milyen lehetőségei vannak a szülőknek.

olvass tovább

Mesélj nekem, Kis herceg!

  • 2014. június 29.

A mesék nem csak a gyermekeknek szólnak. A mesék egy teljesen más világba repítenek, amely távol van a mai rohanó világ zajától, a csodás felszín alatt pedig szinte kivétel nélkül mély dolgok rejtőznek. A kis herceg is egy olyan történet, amely teljesen mást jelent kisiskolásként és felnőtt emberként, de örökké tartogat meglepetéseket. Ma a könyv írójára, Antoine de Sait-Exupéry-re emlékezünk, aki 70 évvel ezelőtt tűnt el rejtélyes körülmények között, ám tanításai mit sem vesztettek értékükből.

olvass tovább

Napi Üzenet - 2014. május 30.

  • 2014. május 30.

A mai napon ismerd fel a szépséget a gyermekekben a fiatalokban és szeresd őket nagyon. Ma moss, locsolj , rendezd a háztartásod. Napi megerősítés.: mindenben észreveszem a szépet, rendet rakok magam körül.

olvass tovább

Érdekességek a gyereknapról

  • 2014. május 25.

"A gyermekeknek biztonságra, védelemre, szeretetre és megbecsülésre van szükségük. Arra, hogy engedjük őket létezni, és gyönyörködjünk abban, ahogy személyiségük kibontakozik. " Aki jót akar tenni valaki mással, apró részletekben kell tennie" - írta William Blake, majd kétszáz évvel ezelőtt. Ma sem kell mást tennünk, most is kínálkozik rá lehetőség és alkalom.

olvass tovább

Bartos Erika legújabb művei

  • 2014. május 22.

Bartos Erika nevét, és a gyermekek körében oly kedvelt meséit bátran mondhatjuk, hogy szinte minden kisgyermekes szülő jól ismeri. Gyermekeknek szóló munkássága már régóta elvarázsol kicsiket és nagyokat egyaránt, elég ha csak a két legnagyobb kedvencet, Anna,Peti, Gergőt vagy Bogyó és Babócát említjük eddigi művei között. Az írónő legújabb könyve Őrangyal címmel pedig most áprilisban debütált, mely a speciális igényű gyermekek mindennapjairól szól, az elfogadásról, együttélésről, a közösségvállalásról, és ami talán a legfontosabb a szeretetről. Új könyvéről és munkásságáról faggattuk az írónőt.

olvass tovább

Mini Outfit - Napfény és szellő

  • 2014. május 10.

Városligeti fotózáson jártunk egy csodaszép már már nyáriasnak mondható napon, ahol Ashley volt a modellünk. A szettünk egy meleg, ámde mégis szellős napnak megfelelően lett összeválogatva, így a farmer idézte a kényelmet, a fehér ing pedig a lazaságot ezen a napon. Ez a kombináció láthatjátok nemcsak a női divatban örök darab, de gyermekeknél is bátran használhatjuk. A rózsaszín szandál abszolút a nyarat idézi, pár héten belül pedig reméljük már le sem kell cseréljük melegebbre.

olvass tovább

Miért kell anamnézis lap az óvodai beiratkozáshoz?

  • 2014. április 29.

Bizonyára minden óvodába készülő gyermek a sikeres felvételt nyert beiratkozás után találkozhat majd a következő kifejezéssel - az anamnézis lappal. Az anamnézis lap tulajdonképpen a gyermek előéletét bemutató és a gyermekkel kapcsolatos legfőbb tulajdonságokat, esetleges betegségeket bemutató dokumentum, melyet az óvodába érkező kisgyermekek családjától az óvónénik a legtöbb esetben bekérnek.

olvass tovább

Fejlesztő műhely – otthon

  • 2014. április 25.

Kissé más megvilágításban szemlélve a gyermekek fejlesztését, talán sokaknak meglepő lesz, mennyire „hasznos” az otthoni, hétköznapi élet, a mindennapos tevékenységek gyakorlása a gyermekek fejlődésének vonatkozásában. Csupán azzal, hogy a kicsi részt vesz a családi életben, és szokja, tanulja az önellátást, a napi rutinokat, hihetetlen sokat teszünk a részképességek fejlődésének érdekében.

olvass tovább