Kulcsszó keresés /


A fejlődés arról szól, hogy rendre magunk mögött hagyjuk a kialakított korlátainkat. - Interjú Kaszás Györggyel

  • 2012. február 19.

Kaszás György Gondolkodjunk, mert vagyunk! című könyvének rövid ismertetőjével már találkozhatott a kedves olvasó, azonban a mű újabb és újabb kérdéseket vet fel. Az alkotó készségesen állt rendelkezésünkre, válaszai útmutatóul szolgálhatnak egyre érthetetlenebb, és kuszább világunkban. Az oktatás mikéntjéről írt gondolatisága pedig olyan tanulság, amelyet semmiképpen sem szabad figyelmen kívül hagyni.

olvass tovább

A Pál Adrienné lett a filmszemle fődíja

  • 2011. május 09.

Kocsis Ágnes rendező Pál Adrienn című filmje nyerte vasárnap a 42. Magyar Filmszemle fődíját, a külföldön is nagy sikerrel vetített alkotásé lett a szemle közönségdíja is. A rendezői díjat Mundruczó Kornél vehette át. Az Uránia Nemzeti Filmszínházban tartott díjátadó gálán Durst György, a szervezőbizottság vezetője elmondta: a testület erős fogadalmat tett, hogy ugyanolyan lesz a mustra, mint korábban, és bizakodnak, hogy jövőre is lesz filmszemle.

olvass tovább

Utazás 2011 kiállítás

  • 2011. február 15.

Az év legnagyobb turisztikai vására a 2011. március 3-6. között megrende­zésre kerülő Utazás kiállítás a Hungexpo Vásárközpontban. A kiállításon a nyaralást idéző hangulat és fan­tasztikus utazási kedvezmények várják a látogatókat.

olvass tovább

Beszédes siker: Tarolt A király beszéde!

  • 2011. február 14.

Még a várakozásokon felül is jobban tarolt a Király beszéde Londonban: a jelenlegi brit uralkodó, II. Erzsébet királynő édesapjáról, VI. György királyról készült történelmi dráma (The King's Speech) szinte az összes főbb elismerést besöpörte a Brit Film- és Televíziós Művészeti Akadémia (BAFTA) vasárnap esti fényes londoni díjkiosztóján.

olvass tovább

Kihírdették az Oscar jelölteket

  • 2011. január 26.

A király beszéde című brit történelmi dráma kapta a legtöbb Oscar-jelölést. Az Amerikai Filmakadémia díjaira jelöltek listáját kedden hozták nyilvánosságra Los Angelesben. A dadogó VI. György brit uralkodóról szóló produkció összesen 12 kategóriában kapott esélyt az Oscar-díj elnyerésére.

olvass tovább

16. alkalommal adták át a nívós Carmen-díjat

  • 2010. december 07.

A művészetpártoló győri Solymosi házaspár immáron 16. éve támogatja a Győri Balett társulatát. Dr. Solymosi Péter és felesége Dr. Kiss Ilona minőségi fogászatot vezetnek Győrben, mely hotel és étterem szolgáltatással bővült immár 8 éve.

olvass tovább

Brit Független Filmdíjak: tarolt A király beszéde

  • 2010. december 06.

Négy fontos kategóriában is a The King's Speach (A király beszéde) című film nyerte a Brit Független Filmdíjat. Tom Hooper mozija a vasárnapi londoni gálán a legjobb film, a dadogással küzdő VI. György királyt alakító Colin Firth a legjobb színész, filmbeli partnerei, Helena Bonham Carter és Geoffrey Rush pedig a legjobb epizódszereplőnek járó díját kapták.

olvass tovább