Nem könnyű egy csapásra MI-ben gondolkodni

Valaki jöjjön. És rázza ki a lelkemből a port, mintha elhagyott szobában régen vigyázzban álló díszpárna volna. Engedje be a fényt az ablakokon, húzza szét a nehéz függönyöket, hadd nézzem, hogyan táncolnak vidáman a porcicák a beáramló napsütésben. Szűnjön a dohos, áporodott mozdulatlan vegetáció szaga, ma felkelek és járok, engedem hadd csókoljon szájon az élet.

olvass tovább

Ezért vagyok egyedül

Azért vagyok egyedül - mondhatnám - mert ez így jó nekem, de ez elcsépelt hazugság, a külvilágnak tett magyarázat lenne csupán és régen talán ezt mondtam volna. Ma már azt mondom, mert most ezt választottam. Nem igaz, hogy nem vágyom én is az ölelésre, nem vágyom szerető, viszonzott érzésekre, gondoskodásra, közös programokra, esténként közös vacsorákra, és nem alkalmi légyottra. Nem igaz, ha azt mondom, nem fáj olykor a magány. Fáj. Néha Piszkosul, de már nem baj, hogy fáj.

olvass tovább

Akarsz-e?

Velem életet játszani akarsz-e? Egy élettérben lélegezni, s jelmezeket próbálni a való világ színpadán. Megtartani a nekünk tetszőt, s belebújni holtomiglan, holtodiglan, soha nem levetni, büszkén, hűséggel viselni.

olvass tovább

Levadászni való prédák vagyunk - Így ismerkedünk ma

Ma már más a viszony az elköteleződéshez, a randevúzáshoz, és a szakításhoz is. Ma gyanakvók vagyunk, mert senki nem akarja kiszolgáltatni magát. Nem akarja kifordítani a lelkét, nem akar idő előtt taposás nyomokat szerezni a szívén, nem akar szenvedni, elengedni, gyászfolyamatot fázisain végig tántorogni. Ma a tudatos párválasztás dívik, vagyis nyitott szemmel járunk, nem engedjük csak úgy életünkbe a szerelmet, hiába kopogtat, dörömböl az ajtón, hiába szaggatja lelkünk ablakait, lakat a szívünkön. Miért?

olvass tovább

Egy érzelmileg éretlen férfi menekül a magas fenntartású nőktől

Milyenek az érzelmileg éretlen férfiak? Akik soha nem nőnek fel. Életszakasztól függetlenül maradnak örökre érzelmileg éretlen csapnivaló kommunikátorok és meddő vitapartnerek. A konfliktusok és problémák elől messzire szaladnak, terelnek, játszmáznak, elköteleződésre képtelenek. Születési dátumuk szerint talán már férfikorba léptek, életszemlélet és tudatos életvezetés szempontjából azonban örökre kisfiúk maradnak.

olvass tovább

Miért hullnak szét olyan könnyedén a mai modern párkapcsolatok?

Manapság nehéz szeretni, bár erősen akarjuk, talán túlságosan is kétségbeesetten. A modern világ eláraszt, fölénk kerekedik, és a technika olyan közel hoz bennünket, hogy szinte alig kapunk levegőt. Túl sokan vagyunk, és mégis, reménytelenül magányosak. Ízületes ujjakkal, véreres szemekkel varázsoljuk át magunkat óráról órára virtuálba, ahol rengeteg barátunk van, de sosem láttuk még az arcukat, és nem hallottuk a hangjukat. Instant kielégülést keresünk életünk bármely területén, azonnali és haladéktalan pozitív reakciót.

olvass tovább

Csak szép játék vagy, összetörlek

Szerelem, vagy szenvedély-e ez, amit érzünk? Áltatjuk magunkat, búvóhelyet keresünk, ahol „hegyes fogakkal” marjuk egymás ajkát, elvesszük, ami kell, aztán továbbállunk. A másik ember csupán eszköz, túlélési stratégia, megkönnyíti a hétköznapokat, ellazít, feszültséget old, energiával tölt fel. Kezel minket, mert a magány, a szorongás, az örökös kétségek, és az elköteleződésre való képtelenségünk, vagy a kimondatlan, elkendőzött párkapcsolati magány csúnya, fekélyes, elvakart sebbé tett bennünket.

olvass tovább

Veled, vagy nélküled?

Elgondolkodtató tény, hogy vajon amikor egy férfi és egy nő igazán egymásra hangolódnak – és nem csak az ágyban- akkor miért is nem alkotnak egy párt hivatalosan is? Mi az, ami az ehhez hasonló kapcsolati státuszokat meghatározza? Ez lenne a 21. századi emberek érzelmi, elköteleződési mintája?

olvass tovább

Mit keres egy férj a Tinderen?

Milyen fokú hiányérzet, érzelmi kiüresedés, vagy elhidegülés kell ahhoz, hogy egy állítólagos elköteleződés keretein belül maradva, végül regisztráljon, és rendszeresen jelen legyen a társkereső oldalon? Én boldog házasságban élek, hangoztatja, mint egy önbeteljesítő mantrát. De akkor mit, vagy kit keres ott? Igen, a látszat sokszor csal. A kapcsolatainkat tökéletesnek és kielégítőnek gondoljuk, de azt észre sem vesszük, ami a szemünk előtt zajlik.

olvass tovább