Hozd formába a tested és a lelked

  • 2013. július 16.

Rengeteg női magazin és portál foglalkozik különböző diétákkal és méregtelenítő kúrákkal, amikkel nincs is baj, DE nem szabad elfelejtenünk, hogy a táplálkozás mellett a testmozgásnak is ugyanolyan fontos jelentősége van az egészséges életmód megőrzésében, arról nem beszélve, hogy a közérzetünket is javítja!

olvass tovább

Napi Üzenet - január 9.

  • 2013. január 09.

A mai napon lassíts le, légy figyelmes, mert nehézségekkel találkozhatsz. Ma értékeld át az Életed. Az egészség támogatása, mozgás, sport, lazítás napja van. Napi megerősítés: Figyelek testem üzeneteire és egészséges életmódot élek.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - július 1.

  • 2012. július 01.

Ha nyár, akkor vattacukor és főtt kukorica. Na nem együtt, hanem felváltva, strandolás közben, egyik nap egyik, másik nap másik. Bár az egészséges életmód híve vagyok, van aminek nem tudok ellenállni. Persze minden “bűnözés” közben megállapítom, hogy ennyi szabályszegés kifejezetten egészséges. Lelkileg legalábbis. Engem mindenesetre megnyugtat a tudat, hogy bár tartom magam a belső szabályaimhoz, melegszívű vagyok magamhoz és az élet apró szépségeit beengedem a hétköznapokba, ha a lehetőség kopogtat az ajtón…

olvass tovább

Nyári kalóriatáblázat

  • 2012. június 06.

Napok kérdése és itt az igazi strandszezon. A vízparti büfék általában nem az egészséges életmódot támogatják, ezért egy kalória táblázattal buzdítunk önmérsékletre.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIX. / Vasárnap

  • 2012. április 29.

Bár rajongok kedvenc szakácsnőm Nigella Lawson nem éppen kalória szegény ételeiért, ha “bűnözni” támad kedvem a cukormentes cukrászdákat választom. Van néhány nagyon kellemes, széles kínálattal rendelkező cukrászda a városban, amelyeket előszeretettel látogatok. Szerintem a cukormentes sütemények éppoly finomak, mint a cukorral készültek, csupán egy bajom van velük. Két süti elfogyasztása után is olyan érzésem van, mintha csupán délibábot ettem volna, nem laktam jól, sőt mintha még éhesebbé is váltnék tőlük. Persze ez az apró kellemetlenség nem tart vissza attól, hogy továbbra is az egészséges életmód mellett tegyem le a voksot, vállalkozó kedvűek bátran tegyenek egy próbát!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIII. / Kedd

  • 2012. március 13.

Nő vagyok, így természetesen számomra is fontos a szépség. Ha valaki egyszer feltalálná az örök fiatalság elixírjét, biztosan a vevők között lennék. Egyelőre erre nincs túl sok kilátás, de a lehetőségek felől alaposan kikérdeztem kedvenc bőrgyógyászomat. A legfontosabb, hogy rend legyen az ember gondolataiban, érzéseiben. – mondta. Aztán, hogy szeresse a munkáját, kell egy kis kihívás, egy kis boldogság, egy kis egészséges életmód, egy kis mozgás, mindenből csak egy kevés, semmi túlzás – mondta – az eredményt pedig mindenki ellenőrizze le saját maga.

olvass tovább

Teljesítem a 2012-es célkitűzéseimet!

  • 2012. január 10.

Túl vagyunk január első hetén. Még mindig tartjuk magunkat a fogadalmakhoz, vagy még csak most kezdjük? Sosem késő, de nem biztos, hogy a "majd holnaptól" ígéret tényleg betartható. Változtatnál? Vágj bele!

olvass tovább

Tudatosan az egészséges életért

  • 2011. március 12.

Egészséges életmód, tudatos táplálkozás. Már a csapból is ez folyik, minden wellness magazin ezt szajkózza. De fogadjunk, hogy most is valami egészségtelent majszolsz, és egy hamburgerről fantáziálsz. Pedig ha végre rászánnád magad és egészséges életmódot folytatnál, akár több mint tíz évet is nyerhetnél magunknak az életből. Egyes kutatások szerint az egészségesen táplálkozó emberek tizennégy évvel is tovább élhetnek. Jól hangzik nem? Miért ne akarnád akkor te is ezt? Még nem késő változtatni, vágj bele!

olvass tovább