Kulcsszó keresés /


Idézetek Polcz Alaine-től

  • 2015. szeptember 20.

Dr. Polcz Alaine magyar pszichológus, írónő, a tanatológia, azaz a halál és gyász kutatása, magyarországi úttörője, a Magyar Hospice Mozgalom, majd alapítvány életre hívója, Mészöly Miklós Kossuth-díjas magyar író felesége, éppen ma 8 éve hunyt el, életének 85. évében.

olvass tovább

3 érv a kókusztejpor mellett

  • 2015. augusztus 06.

A kókuszpálmát és a kókuszdiót szinte mindenki ismeri, jellegzetes hosszú törzse és majd öt méteresre növő levelei, a dió barnás kemény héja azonnal szemünk előtt terem képzeletben, ha megérezzük tipikus illatát. A hazai kamrák polcain főleg kókuszreszelék található, de az egészségtudatos étkezés hívei már egyre több formában fogyasztják. A kókusztej, a kókuszzsír, a kókusztejpor is egyre népszerűbb.

olvass tovább

Nyári divatkórkép

  • 2015. július 07.

Az idei nyári divat kimondottan klassz. Lenne. A boltok polcai laza ingektől és szexi crop topoktól roskadoznak. A tömeggyártás világában nem szokatlan, ha ezek a ruhák szembejönnek velünk olykor-olykor, és sokan beszerzik az aktuális darabokat. Klónozni is éri egymást a „divat” szent nevében, ez is megbocsátható vétek. Csakhogy gyakran előfordul, hogy ha valaki kitalál valami ízléstelenséget, az is ugyanúgy terjed, mint a nátha. Mert hát szép az, ami érdek nélkül tetszik. A nyári hőségben sétálgatva pedig csak kapkodjuk a fejünket, és próbáljuk befogadni a furcsa vizuális élményeket…

olvass tovább

Legjobb polcok

  • 2015. február 11.

Hogy kinek mit takar a legjobb polc, az döntse el mindenki saját maga. Mi összegyűjtöttük a kedvenceinket.

olvass tovább

Ha nehezen csúszik le a gyógyszer

  • 2015. január 02.

Emlékeztek a Mary Poppins híres dalára? “”Csak egy kis cukor kell és lemegy az orvosság…” Hát bizony. Ahogy jön a tél és a hideg, az influenza, megfázás és torokfájás is egyre gyakoribbá válik. Nálunk is éppen megvolt ebből az első felvonás a múlt héten. Ha pedig megbetegszünk, akkor a tabletták és kapszulák is elkezdenek tornyosulni a polcunkon. Ekkor pedig gyakran felmerül a gyógyszerek nehéz lenyelésének problémája, nemcsak a gyerekek, de néha még a felnőttek életében is.

olvass tovább

Álomgardróbok és álomtulajdonosaik

  • 2014. december 18.

Ki ne vágyna egy olyan saját szobára, ami kizárólag fogasokból és polcokból áll? Vagy esetleg egy teljes falnyi cipőkollekcióra? Bársonyfotelre zebrabőrrel, vagy arany keretes századfordulós tükörre? Valószínűleg sokunk ezt az álmot csak elméletben dédelgeti, de talán egy kicsit kiélhetjük magunkat, ha belenézünk a világ legizgalmasabb gardróbjaiba!

olvass tovább

Ilyet kérünk karácsonyra!

  • 2014. december 09.

Újra kislányok vagyunk, akik állnak a méretes, Barbie babákkal telepakolt polc előtt a nagyáruházban. Magdalena Frackowiak-ot és Elisabeth Erm-et ugyanis babadobozba zárták, éppen úgy, mint a híres-neves Barbie-kat. Kaptak kiegészítőket, egy váltás ruhát, és a legnevesebb divatházak stílusában öltöztették fel őket. A divatanyag a francia Vogue decemberi számának készült, a koncepció több mint zseniális. A fotókat Giampaolo Sgura készítette.

olvass tovább

'Ne vásárolj semmit' nap

  • 2014. november 27.

Veled is előfordult már, hogy megvettél valami olyasmit, amiről az első pillanatban tudtad, hogy teljesen felesleges, mert sohasem fogod használni, hordani, vagy megenni? De valami mégis odavonzott, hogy leemeld a polcról, és betedd a kosárba. Ugye?

olvass tovább

Szívből, igazán - Könyvajánló

  • 2014. november 10.

Már sokszor ajánlottam nektek könyvet. Legtöbbször olyat, ami nekem valamiért sokat adott. Mondjuk ezzel nem mondtam nagy dolgot, mert nyilván nem ajánlanék olyat, amin alig tudom magam végigvergődni, vagy szép csendben feladom a küzdelmet és leteszem húsz-harminc oldal után. Napokig az ágy mellett hagyom, majd egy nagyobb takarításnál letörölgetem és beteszem a polcra. A helyére.

olvass tovább

Újdonságok: 2014-es őszi sminkkollekciók

  • 2014. szeptember 10.

Ezennel búcsút inthetünk a nyár élénk színeinek, de nekünk nincs miért szomorkodni, hiszen a boltok polcain hamarosan hozzájuthatunk a lenyűgöző őszi sminkkollekciókhoz. Összegyűjtöttük nektek a hat kedvencünket, amelyekben te is rátalálhatsz romantikus, vagány, természetes vagy éppen drámai énedre.

olvass tovább