Újragombolva - 2014

  • 2014. március 06.

A Design Terminál immáron negyedik alkalommal meghirdetett Gombold újra! Közép-Európa öltözéktervezési pályázatán idén először külföldiek is indulhatnak, így a tehetségkutató teljes egészében nemzetközivé válik.

olvass tovább

Keressük Együtt 2014 legjobb gyerekdalát!

  • 2014. március 03.

Európában is egyedülálló kezdeményezést indított útjára a Picur Rádió, Magyarország első gyerekrádiója: Picur viaDAL néven dalversenyt hirdetett a magyar gyerekdalokat játszó zenekarok számára. A pályázati felhívásra 32 zenekar –köztük pozsonyi és erdélyi zenekar is - 76 dallal nevezett. A legjobb 16 dal 2014. március 23-án mutatkozhat be a Petőfi Csarnokban egy családi fesztivál keretében 10-16 óráig.

olvass tovább

A Gombold újra! nyertesei a hírnév felé

  • 2013. október 16.

Az idei évben harmadjára került megrendezésre a Gombold újra! pályázat, melynek célja a hazai divattervezők támogatása és beléptetése a nemzetközi piacra, valamint segítségnyújtás az induláshoz. Idén, az eddigiektől eltérő módon, a versenyzők az országhatárt átlépve a közép-európai hagyományokból, művészi értékekből is ihletet meríthettek. Június 22-én, a Millenárison megrendezett, Central European Fashion Days zárórendezvény után, ahol a nyertes mini-kollekciók debütáltak elismert divattervezők felvonulása mellett, a verseny két newcomer, azaz pályakezdő kategória nyertese elindult, hogy elsöprő sikereket arasson a divatszakmában.

olvass tovább

Csokoládégyár fejlesztés uniós pénzből Úriban

  • 2013. szeptember 30.

Közel 230 millió forintból fejleszti választékát és termékeit a Happy Company Kft., a Pest megyei Úriban felépült csokoládégyár az édesipari termékek fejlesztéséhez 90 millió forint uniós támogatást nyert az Új Széchenyi Terv pályázatán - közölte a vállalat ügyvezető igazgatója az MTI-vel.

olvass tovább

Ott VOLT-unk!

  • 2013. július 09.

Az év eleji fotópályázatunkon figyeltünk fel két szimpatikus fiatalember ötletes videójára, amivel igazán kíváncsivá tettek bennünket. Nem is tehettünk mást, mint hogy felkérjük őket, készítsenek egy képes élménybeszámolót a VOLT fesztiválról. Az idei VOLT fesztivál kicsit más szemmel.

olvass tovább

Folytatódik a múzeumnegyed tervezése

  • 2013. június 03.

Folytatódik a Városligetbe tervezett múzeumnegyed tervezése, június végén írják ki a ligeten belüli elhelyezés ötletpályázatát, ahol már megadják majd a legfontosabb paramétereket, négyzetméterben - mondta el Baán László miniszteri biztos, a Szépművészeti Múzeum főigazgatója a Népszabadságnak.

olvass tovább

A nagymamára költi nyereményét

  • 2013. május 23.

Nemrég zárult anyák napi fotópályázatunk győztesei már meg is kapták a nyereményeiket. Néhányuknak személyesen tudtuk átadni az ajándékokat, így volt alkalmunk kicsit megismerni őket és fényképük történetét.

olvass tovább