Kulcsszó keresés /


8 furcsa törvény a világ minden tájáról

Utazni hihetetlenül felszabadító élmény, akkor is, ha nem pihenni, hanem dolgozni megyünk. Azonban egy idegen országba, városba érkezvén sokszor egészen elképesztő törvényekbe, szabályokba ütközhetünk, amelyekre korábban nem is gondoltunk volna. Tudtad, hogy egyes helyeken tilos rágógumizni? Íme, néhány furcsa törvény a nagyvilágból!

olvass tovább

A világ madártávlatból

  • 2015. augusztus 25.

Elképzelted már, hogy milyen lehet a felhők között repülni, és úgy nézni a világra? Ez a gondoalt az orosz fotós csapat, az AirPano, fejében is megfordult. A csapat egész évben a világot járja, hogy madártávlatból fotózhassa le a legszebb városokat. "Bár a legtöbbször helikopterből fotózunk, szoktunk még repülőgépből, hőlégballonból vagy távirányítású helikopterből." A képek különlegessége még, hogy a weboldalukon 360 fokos irányba megtekinhetőek, amitől olyan érzésünk támad, mintha tényleg madarak lennénk.

olvass tovább

Nézd a nőt férfi szemmel!

  • 2015. július 20.

A nők leginkább egymásnak öltözködnek, egymásnak szépítkeznek – mondják. Ha vesznek maguknak valamit, amiben igazán dögösnek, szexinek érzik magukat, igyekezbek rögtön megmutatni a nagyvilágnak. Mármint feltérképezik, hogy mit szól hozzá a többi nő. Rögtön posztolnak róla néhány képet Instagramon, Facebookon, Pinteresten…

olvass tovább

Top 10 nyári úti cél

  • 2015. július 06.

A tél a munka, a nyár pedig a kikapcsolódás időszaka. Európa sistergő városaitól kezdve Amerika fehér homokos tengerpartjain át, határ a csillagos ég. Összegyűjtöttük a világ 10 legnépszerűbb nyári vakációs helyszínét, amely érdekes módon mindössze egy európai várost tartalmaz.

olvass tovább

14 lélegzetelállító felhőalakzat

  • 2015. május 21.

A természet sokszor érdekes jelenségeket produkál. Így a fűben fekve, felhőket bámulni sem feltétlenül csak az unatkozó emberek hobbija. Megannyi érdekes formát fedezhetünk fel, nem véletlen, hogy szépségükre a fotóművészek is felfigyeltek.

olvass tovább

A világ legfurcsább épületei

  • 2015. május 19.

A világ teli van szórva különösebbnél különösebb épületekkel. Szinte minden nagyobb városban akad egy furcsa épület, amely vonzza a turistákat. Íme, a 10 legjobb, amelyeket mindenképpen érdemes egyszer felkeresni!

olvass tovább

17 sokkoló fotó a túlnépesedés káros hatásairól

  • 2015. május 15.

Nem titok, hogyha a környezetszennyezés, az ipari túltermelés és a globális felmelegedés ilyen ütemben halad tovább, hamarosan szembe kell néznünk a szörnyű következményekkel. A Global Population Speak Out nemrégiben kiadott egy egész könyvet „Overdevelopment, Overpopulation, Overshoot” címmel, melyben igyekeznek felhívni a figyelmet a közelgő ökológiai katasztrófára. Híres tudósok, írók, és ökológusok segítenek megértetni velünk, hogy mi miért történik, írásaikat pedig olyan erős képekkel illusztrálták, melyek mellett mi sem haladhatunk el szó nélkül. Be is mutatjuk a 17 legsokkolóbbat!

olvass tovább

19 szuvenír a nagyvilágból

  • 2015. május 13.

Egy utazó, bármerre is járjon a nagyvilágban, szeretne kedves emlékekkel hazatérni. Aki azonban nem vigyáz, könnyen a turistacsapdák egyikében találhatja magát, és megeshet, hogy a hazahozott méregdrága csecsebecse hetekkel később a kukában landol. Szóval ideje elfelejteni a giccses kulcstartókat és a mini Eiffel-torony szobrokat! Most megmutatjuk, milyen minőségi szuveníreket lehet szerezni a világ 19 országából!

olvass tovább

Ismerd meg Izlandot!

  • 2015. április 16.

Izland egy gyönyörű ország. Sőt, a legtöbb látogató szerint olyan, mintha az ember egy másik világba csöppent volna! Izland kopár vidékeit itt-ott felbukkanó lávakőzetek, fényes zöld moha, meleg források, tornyosuló vízesések, gleccserek és vulkánok törik meg. Tökéletes hely minden kalandvágyó utazó számára, hiszen csodálatos kalandokban lehet részük a legbátrabbaknak. Hogy pontosan mikben, azt az alábbi 32 képben mutatjuk meg!

olvass tovább