Kulcsszó keresés /


Miről ismerhető fel a kényszeres hazudozó?

Miért vagyunk néha elhallgatók és elferdítők? Egyetlen mondattal össze lehet foglalni: az igazság nem tesz jót. Úgy kezeljük az igazságot, mintha fölöslegesen felírt gyógyszer lenne, ezért be sem adjuk a másiknak, akit szeretünk. Az igazság-dózis csak fölösleges adalékanyag volna, csak rosszat tesz, mérgez, vitát szít, bonyodalmakat okoz, magyarázatot vár, és eltávolít egymástól.

olvass tovább

Húzzuk, vonszoljuk a múlt sleppjét

Ülök képzeletbeli lélekmentorom előtt és tudom, számot kell adnom a múltkor. Magyarázatot vár és meg kell értetnem vele, mit miért tettem. A múlt minden egyes kis puzzle darabját a megfelelő helyre kell illesztenem vele, és nem kell a kirakott képnek gyönyörűnek vagy színesnek lenni. A lényeg, hogy minden darabka a helyére illeszkedjen, nem erőszakkal, hanem könnyedén, némi magyarázattal ugyan, de akkor is a helyére. Ülök előtte, egy méter sincs közöttünk, a lélegzetvételemet is hallja.

olvass tovább

Nem lehet vége

Tudom, hogy butaság, de nem akarom, hogy elmenj. Addig nem, amíg meg nem értem, hogy mi történt, amíg meg nem tudom, hogy mi szúrta szíven a szerelmünket. Csak addig maradj, amíg néhány szóban elmondod. Máskülönben nem tudlak elengedni. Mert ha magyarázat nélkül lépsz ki az életemből, azzal örökre bezársz a meghasadt szívem börtönébe, és odaláncolsz az idők végezetéig.

olvass tovább

5 dolog, amit tudnod kell a megbocsátásról

Hidd el, senkinek sem könnyű letenni a lelkéről azt, ami bántja, amire talán nem kapott választ vagy magyarázatot. De képes vagy úgy is megbocsátani a másiknak, hogy a száját sosem hagyta el a sajnálom, akkor azzal nem leszel kevesebb, sőt, megerősíted magad. De mik azok az apró dolgok, amiket senki nem oszt meg a megbocsátásról? Amik segítenek, hogy feldolgozd a múltbeli sebeket?

olvass tovább

Nők és az Igazik keresése

Rengeteg emberrel beszélgetek nap, mint nap, kapcsolatokról, érzelmekről és gyakran jutok arra a következtetésre, hogy bizony a szívünk megosztható. És nagyon gyakran egész egyszerűen nem találok épeszű magyarázatot arra, vajon miért sodródunk bele sokszor igazán zavaros helyzetekbe.

olvass tovább

A leghíresebb összeesküvés-elméletek

  • 2015. február 10.

Az összeesküvés-elméletek más magyarázatot szolgáltatnak egyes híres eseményekre. Főként pejoratív értelemmel társítjuk a jelentését, de egy-egy elmélet nem feltétlenül ostoba felfogás, egyszerűen nincs kellő mennyiségű bizonyíték, hogy valóban tényként kezelhessük. Van azonban jó pár olyan elmélet, amin érdekes elgondolkozni, lehet-e valóságalapjuk. Összegyűjtöttük a legérdekesebbeket!

olvass tovább

29 lélegzetelállító fotó emberi pillanatokról

  • 2015. január 23.

Megdöbbentő, szívszorító és elgondolkodtató képeket gyűjtöttünk össze, melyek a legkülönfélébb emberi sorsokat mutatják be nekünk. A képeket készítő fotósok a világ számos helyén járva hihetetlen, megrázó, érdekes, és olykor igazán felemelő pillanatokat örökítettek meg. Különösebb magyarázat nélkül, meghökkentő fotók szerte a nagyvilágból.

olvass tovább