'A férfiak fáradtságból házasodnak; a nők kíváncsiságból: de mindegyik csalódás a végén.' – idézetek Oscar Wilde-tól

Oscar Wilde azon kevés írók közé tartozott, akik életük során megtapasztalták az elismerést, dicsőséget és pompát, azonban ez mind egy csapásra elveszett, amikor kiderült, hogy saját neméhez vonzódik. A mind a mai napig zseninek tartott művész rengeteg értékes, kivételes művet adott a világnak, ezekből gyűjtöttük össze a legkülönlegesebb idézeteit.

olvass tovább

Tóth Vera: Ki a jó nő? II. rész

  • 2013. szeptember 22.

Pár éve voltam Kínában. Érezhetően nem szűrődött még át a nyugat minden törvénye. A nagyon zárt világ és a megvonás miatti kíváncsiság az, mely miatt érdeklődve figyelik a világot a kínai emberek.

olvass tovább

Élni és élni hagyni

“- Még élni akarsz? Most mit csinálsz, ha nem élsz? Én is élek, eszem, iszom, lélegzem. - Összetéveszted a létezéssel. Én ÉLNI akarok. Ha figyelsz, észreveheted a különbséget az ember szemében. Ha élsz, tele van a tekinteted tűzzel, pajkossággal, kíváncsisággal, kacérsággal, élettel. Ha öreg leszek és milliónyi nevetőráncom lesz, örülni fogok. Azt fogja jelenteni, hogy éltem. Érted már? - Nem, nem igazán.”

olvass tovább

Rekreáció III. - Nyaralj aktívan!

  • 2009. augusztus 04.

A nyár a nagy lehetőségek, a kalandok ideje. Még nem késő ezeket a belénk kódolt nézeteket kiterjeszteni sportolási szokásainkra. Nyáron kinyílik a világ, kisebb-nagyobb utazásokat tervezünk, a motiváció általában minden nyaralás mögött hasonló: pihenni vágyás, kíváncsiság.

olvass tovább