Novellasarok: Hófehérke

  • 2013. május 08.

Modern időket élünk és gazdasági válságot. A mesék is változnak. Hófehérke hedonista, és élete párjául inkább választaná a hét chilei bányászt, mint a királyfit. Recesszió idején, ez előbbi talán, egzisztenciálisan jobb megoldásnak bizonyulhat.

olvass tovább

Hoppá! Új klub Budapesten!

  • 2012. október 17.

Gazdasági válság ide vagy oda, a kultúra utat tör: világzenei irányultságú különlegességeket csábít ide a Kálvin térnél nyíló nemzetközi klub.

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XIV. / Péntek

  • 2012. március 23.

Az egyik leghatékonyabb munkavégzési módszert a páromtól tanultam. Végtelenül egyszerű a trükkje, az ember leírja egy papírra a teendői listáját, felállítja a lehető legidőgazdaságosabb sorrendet és szépen sorban végrehajtja a feladatokat. Próbálja ki mindenki bátran a módszert! Meg fog lepődni, hogy mennyire hatékony és gyors, hosszútávon pedig rendkívül eredményes stratégia.

olvass tovább

Két új luxusbolt nyílik az Andrássy úton

  • 2012. január 17.

Két új butik nyílik az Andrássy úton – hivatkozik az Ingatlanhírek.hu a Napi Gazdaság cikkére. A luxus boltok központjának számító budapesti sugárúton az óragyártó Hublot, és a bőrárukról és drága írószerekről híres francia S.T. Dupont nyit hamarosan üzletet.

olvass tovább

Ismered a kasmírspecialista Brunello Cucinelli kollekcióját?

  • 2011. november 16.

Mivel Brunello Cucinelli kollekciójának darabjai természet ihlette színekben, illetve a kasmírkecske szőréből készültek így a ruhadarabok a sportos, ugyanakkor a klasszikus eleganciájú viseletet kedvelők érdeklődését is felkeltette. A kasmírspecialista olasz brand egyike azon maroknyi luxusmárkának, melyek az elmúlt időszak általános gazdasági nehézségei ellenére növelni tudta forgalmát, eredményét.

olvass tovább

Egy divatdinasztia drámája

  • 2011. augusztus 04.

A divat világa mindig is a nagy drámák színtere volt. Nemcsak trendek, kollekciók, fantasztikus bemutatót jellemzik, hanem a kulisszák mögötti helyezkedések, intrikák, és rengeteg pénz. Háború dúl! -jegyezte meg korábban egy gazdasági elemző, arra utalva, milyen óriási küzdelem folyik egy-egy patinás név, megszerzéséért.

olvass tovább

Bemutatkozik: Polgár Elixír Cuvée 2007 a Dél-Dunántúl bora

  • 2011. július 14.

Június 28-án rendezték meg Pécsett, immár V. alkalommal a “Régió Bora 2012″ címért zajló megmérettetést, melynek fő célja a figyelem felkeltése a térség boraira. Somogyi, tolnai, baranyai borok közül választották ki e három megyéből érkezett közéleti, gazdasági és médiaszakemberek a 2012-es év Dél-dunántúli Régiójának Borait.

olvass tovább

A salsa

  • 2011. június 19.

A Salsa gyökerei Kubából származnak, de világraszóló népszerűségnek érdeme a New York-i puertoricoiaké. Ez a népszerűség közvetetten igaz, de egyenes következménye az amerikai gazdasági és szociális imperializmusának (McDonalds, Coca Cola, TV, mozi, stb.), de ez esetben talán jó értelemben.

olvass tovább