Gondolatok Agatha Seymour-tól - XII. / Csütörtök

  • 2012. március 08.

Húsz évesen egy nagy cégnél dolgoztam idegen nyelvi levelezőként. A részletekre nem emlékszem, de valamiért épp nagyon el lehettem szomorodva, mert az egyik főnököm egyszercsak leült mellém a büfében és kéretlenül adott egy tanácsot, aminek azóta is mindig nagy hasznát veszem. “Soha ne sértődj meg! – mondta. Aki megsértődik, az elveszítette a játszmát, az visszavonult, azt már legyőzték.” Egek! Hányszor beigazolódott az igaza!

olvass tovább

Gondolatok Agatha Seymour-tól - XI. / Szerda

  • 2012. február 29.

Aki sok dolgot csinál egyszerre, az szétforgácsolja magát, aki csak egy dologra koncentrál, és azt komolyan veszi, aki minden erejét és energiáját beleteszi célja elérésébe, az óriási teljesítményekre lesz képes. – mondta első munkahelyemen a főnököm. Egy életre megjegyeztem ezt a mondatot, az igaza mindig beigazolódott, akárhányszor döntöttem a dolgaim felől. Ma már képes vagyok szélsőségesen szelektálni a dolgokat, ha végig rá tudok koncentrálni az általam kijelölt feladatra az eredmény sem marad el.

olvass tovább

Mit jelentenek az erotikus álmok?

  • 2011. december 14.

Mi történik akkor, ha miután nyugalomra hajtottuk a fejünket és álomba szenderültünk megjelenik egy vadidegen, esetleg számunkra cseppet sem vonzó külsejű ember, vagy főnökünk, s erotikus jelentben találjuk magunkat? A kérdésre Freud jól ismert tézisei adnak fogódzókat, miszerint az álmaink rejtett vágyaink kivetülései.

olvass tovább

Nevelje meg a főnökét

  • 2009. február 26.

Maurice B. Line… de mit tegyünk a főnökkel? című tanulmányában azt fejtegeti, a főnök olyan, mint egy kutya: nevelni kell. Ez persze nem arroganciát jelent, hanem azt, hogy tudjuk, hogyan kell vele közös nevezőre jutni. Eláruljuk, melyek a leggyakoribb főnöktípusok, és melyikhez hogyan érdemes közelíteni.

olvass tovább

Munkahelyi szerelem?

  • 2008. szeptember 29.

Sokszor előfordul életünkben, hogy csak egy karnyújtásnyira van tőlünk az elérhetetlennek tűnő álompasi. Sőt, éppenséggel ülhet Veled szemben is, de amit eddig csak egyszerű munkahelyi kapcsolatnak gondoltál, bizony átforrósodhat...

olvass tovább

Novemberben itt az új James Bond!

  • 2008. július 07.

A világ legelegánsabb titkosügynöke visszatér, ismét fantasztikus autókat vezet, gyönyörű nőket hódít meg, őrületbe kergeti a főnökét és persze megmenti a világot. 

olvass tovább

Michael Kors 8 stílus törvénye

  • 2008. június 11.

Ki lehetne illetékesebb a legjobb stílusszabályok megalkotásában, mint egy 260 millió dollár forgalmú divatbirodalom főnöke? Az amerikai tervező, Michael Kors tényleg mindent tud a divatról- és most minden lényeges információt megoszt veletek!

olvass tovább

A vezető 21 nélkülözhetetlen tulajdonsága

  • 2007. december 03.

Minden vezető beosztású munkásember állandó stresszora, hogy vajon megfelelő vezető-e? A beosztottjai vajon felnéznek rá, tisztelik, esetleg ellenkezőleg, a rossz főnököt testesítjük meg. Legyünk akár egy multinacionális cég hazai vezetője, vagy egy kukásautó-team vezetője, kötelező könyv minden Bossnak.

olvass tovább