Kulcsszó keresés /


Iroda a palotában

  • 2014. augusztus 11.

Az történelmi korú olasz paloták szigorú szabályok szerint újíthatók fel, gyakorlatilag semmilyen építészeti újítás nem elfogadott az ilyen épületek rekonstrukciójánál. De mit tehet egy neves olasz építésziroda, ha egy tizenötödik százai palotában szeretné elhelyezni irodáját? Hozott anyagból dolgozik - tudtuk meg az Interior Design-ból.

olvass tovább

A művészetek és a tudomány fellegvára

  • 2014. június 26.

A spanyol Valenciában létrehozott Művészetek és Tudományok Városa valóságos építészeti műremek, mintegy 350000 négyzetkilométeren terül el. Tervezője Santiago Calatrava méltán lehet büszke művére. A különböző természeti formákból inspirálódott építészeti egységek kerek egésszé állnak össze egy régen kiszáradt folyómederben. Legyetek részesei ennek a csodának ti is!

olvass tovább

Csodás mecset Shirazban

  • 2014. június 23.

Az iráni Nasīr al-Mulk mecset egy különleges és gyönyörű építészeti alkotás, 1888-ban fejezték be az építését. Vibráló színekből építették ezt a különleges szent helyet, olyan érzése támad az embernek, mintha egy üveggolyóba lépne. Aki az iráni Shiraz városában jár, mindenképp el kell látogatnia ide.

olvass tovább

Így fog kinézni a margitszigeti futópálya

  • 2014. május 08.

A főváros Városépítészeti Főosztálya szerdán megmutatta a Budapest.hu-n a margitszigeti futókör terveit. A felújítási, átalakítási munkák a tervek szerint júniusban kezdődnek, és azt ígérik, hogy a pálya iskolakezdésre készen lesz.

olvass tovább

Különleges építészeti elemek otthonunkban

  • 2013. november 19.

Szerencsés embernek mondhatja magát az, akinek az otthona karakteres. Karaktert pedig ezek a különleges építészeti elemek, mint pl. egy szokatlan nyílászáró, látszó gerendák, stukkó díszek, lélegzetelállító lépcsők vagy oszlopok adhatnak.

olvass tovább

Az Atlantisz mégsem süllyedt el

  • 2013. július 28.

Dubai, sokaknak az álmok városa, ahol hihetetlen építményekkel és luxuskörülményekkel kecsegtetnek bennünket. Dubai a '90-es évek elején hozta meg azon stratégiai döntését, hogy a turisztika egyik legmeghatározóbb szereplője lesz. Jól döntött! Mostanra egy olyan metropolisszá nőtte ki magát a puszta homokból, amely máshoz nem hasonlítható hotelekkel, nevezetes építészettel és világszínvonalú szórakoztató és sporteseményekkel bír.

olvass tovább

Kapunk hideget-meleget!

  • 2013. június 29.

Sörös-jeges borzongás vagy eperhabos kényeztetés? Te választasz Magyarhertelenden, ahol a méltóságteljes őspark, szemvidító modern építészeti elemek, gyógyulni vágyó idősebbek és naphosszat vízicsúszdázó fiatalabbak remekül megférnek egymás mellett a Termál- és Élményfürdőben.

olvass tovább

Épitészeti műremek: a ruhád

  • 2013. május 13.

A ruha, mint építészeti műremek. Tökéletesre szabott fodrok, méretezett hullámok és remek szabás. Minden perfekt módon olvad a testre. A tervezők nem fukarkodtak a precizitással.

olvass tovább