Ne maradj le a legjobb írásainkról!

Kövess minket Facebookon.

Stylemagazin

bezárom

www.stylemagazin.hu
  • STYLE.HU

    Élni tudni kell

  • DIVAT&STÍLUS
    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity
  • SZÉPSÉG
    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok
  • KERESD A NŐT
    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont
  • STYLELIFE
    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family
  • STYLE LOUNGE
  • STYLENEWS
    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények
  • STYLEHOME
Trendek:
Életstílus
Keresd a nőt! - Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Mindent vagy semmit – avagy az ár, amit a bizalomért fizetsz

Keresd a nőt!
Stylelife - Amit nem akarsz látni… mégis irányít: a tudattalan minták ereje

Amit nem akarsz látni… mégis irányít: a tudattalan minták ereje

Stylelife
Hírek - Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Az elegancia ünnepe – beszélgetés Kanizsai Szilviával, a Canissi alapítójával

Hírek
Keresd a nőt! - A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

A legszebb karácsonyi ajándék lenne, ha még egyszer együtt ülhetnénk az asztalnál

Keresd a nőt!
Keresd a nőt! - Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Miért épp az ünnepek idején törnek elő a régi érzések és kapcsolati minták?

Keresd a nőt!
Stylenews - 10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

10 dolog, amit nem tudtál a Grincsről

Stylenews
Gasztronómia - Rusztikusból ragyogó - Így lesznek a hétköznapi hozzávalókból ünnepi fogások

Rusztikusból ragyogó - Így lesznek a hétköznapi hozzávalókból ünnepi fogások

Gasztronómia
Stylenews - Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Új név, új hely, új célcsoport – PETHIK néven nyit új korszakot a fenntartható márka

Stylenews
Divat & Stílus - Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Stílusiskola: outfit ötletek céges karácsonyi partykra

Divat & Stílus
Stylenews - Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Hihetetlen gyűjtemény került elő Puskás Ferencről és az Aranycsapatról - a Virág Judit Galéria árverezi el a kollekciót

Stylenews
Mobility - Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Kedvenc receptem MEB platformra - Új Škoda Elroq 85 Teszt

Mobility
Rendezvények - Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

Winterwunder Mörbisch – a világ legnagyobb betlehemi jászola idén még nagyobb, még színesebb, még varázslatosabb!

Rendezvények
  1. STYLELIFE
  2. Gasztronómia
  3. Zsályás-vajas sütőtökgnocchi parmezánnal és...

Zsályás-vajas sütőtökgnocchi parmezánnal és pirított dióval

  • 2025. november 03.
  • Komment

A hűvös estékhez nem kell órákig főzni: elég egy serpenyő, pár illatos zsályalevél és egy adag aranybarnára pirult gnocchi. A sütőtök krémessége finoman találkozik a barnított vaj mogyorós jegyeivel, a roppanós dió és a parmezán pedig felteszi a pontot az i-re.

  Megosztás Küldés

Ez az étel egyszerre otthonos és elegáns – pontosan az a típus, amit szívesen tennél az asztalra egy hétköznapi vacsorán, mégis bármelyik vendégváráson megállja a helyét. 20 perc tényleg elég: közben a konyhát betölti az őszi illat, a tányéron pedig gyönyörű kontrasztok születnek.

Zsályás-vajas sütőtökgnocchi parmezánnal és pirított dióval - STYLELIFE - Gasztronómia - sütőtök, vacsora, vajas sütőtökgnocchi,

Hozzávalók (2 nagy adag)

  • 400 g friss gnocchi (bolti, hűtött)
  • 300 g sült sütőtök püré (hokkaidó vagy kanadai, héj nélkül)
  •  100% sütőtök konzerv is jó
  • 60 g vaj
  • 8–10 friss zsályalevél
  • 1 gerezd fokhagyma, finomra reszelve
  • 60 ml tejszín (30% – opcionális, extra krémességhez)
  • 40 g frissen reszelt parmezán + forgács a tálaláshoz
  • 1 marék durvára vágott dió, szárazon pirítva
  • 1 kis marék gránátalma mag (opcionális, de látványos)
  • Só, frissen őrölt bors, csipet szerecsendió
  • 1 ek olívaolaj

Elkészítés (20 perc)

  1. Dió pirítása (2 perc): száraz serpenyőben illatosra pirítod a diót, félreteszed.
  2. Zsályás vaj (3 perc): ugyanebben a nagy serpenyőben közepes lángon felolvasztod a vajat. Hozzáadod a zsályát; amikor a levelek roppanósak és a vaj enyhén mogyorós illatú (barnított vaj), egy tányérra kiemeled a leveleket.
  3. Gnocchi pirítása (5–6 perc): a vajas serpenyőhöz adod az olívaolajat, beleteszed a gnocchit, és kevergetés nélkül 2–3 percig pirítod oldalanként, míg aranybarna, roppanós kéreg képződik.
  4. Krém (4 perc): a serpenyő lángját mérsékled. Hozzáadod a sütőtökpürét, a fokhagymát, a tejszínt (ha használsz), szerecsendiót, sót, borsot. 1–2 perc alatt krémesre kevered, ha sűrű, egy kevés vízzel vagy alaplével lazítod.
  5. Sajtozás (1 perc): lehúzod a tűzről, beleforgatod a reszelt parmezánt.
  6. Tálalás: mély tányérba szedsz, a tetejére szórsz pirított diót, a roppanós zsályaleveleket, parmezánforgácsot és pár szem gránátalmát.

Tipp, hogy „Style-szép” legyen a tányér

  • A gnocchit pirítsd tényleg aranybarnára  ez adja a textúrát .
  • A parmezánt késsel vagy zöldséghámozóval „hosszú” forgácsra vágd.
  • A gránátalma 4–5 szem elég tányéronként: pont annyi piros, hogy izgalmas legyen.

Cserék & variációk

  • Gluténmentes: használj gluténmentes gnocchit.
  • Tejmentes: vaj helyett ghí + zab- vagy kókuszkrém; parmezán helyett élesztőpehely.
  • Fehérjedúsabb: tálaláskor adj hozzá 100 g morzsolt fetát vagy serpenyőben pirított csicseriborsót.
  • Zöld plusz: egy marék bébispenótot keverj a végén a forró szószba.

Borajánló

  • Olaszrizling vagy chardonnay a vajasság és a sütőtök édeskései így szépen találkoznak.

Tápérték (becslés / adag)

  • 680 kcal • 20 g fehérje • 26 g zsír • 88 g szénhidrát
  • sütőtök vacsora vajas sütőtökgnocchi

Tetszett a cikk? Oszd meg másokkal is!

  Megosztás Küldés

Szólj hozzá a cikkhez

Stylemagazin.hu

    Kapcsolódó cikkek
    A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon - Stylelife, divat, életmód, stílus
    A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon
    • Stylelife
    Zsályás-vajas sütőtökgnocchi parmezánnal és pirított dióval - Stylelife, divat, életmód, stílus
    Zsályás-vajas sütőtökgnocchi parmezánnal és pirított dióval
    • Stylelife
    Ha ősz, akkor csakis sütőtök
    Könnyű mediterrán csirkés zöldségtál – ha valami egészségesre és gyorsra vágysz
    Heti top 10A hét legjobb írásai
    Top100: kihagyhatatlan karácsonyi filmek decemberre - Stylenews, divat, életmód, stílus
    Top100: kihagyhatatlan karácsonyi filmek decemberre
    • Stylenews
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Egy érzelmileg elérhetetlen férfival kár terveket szövögetni
    • Keresd a nőt!
    Vajon visszafutsz-e még - Keresd a nőt!, divat, életmód, stílus
    Vajon visszafutsz-e még
    • Keresd a nőt!
    5 kapcsolati játszma, amelyek a nárcisztikus emberek kedvencei
    Nem jó egyedül
    Fűszeres italok karácsonyra házilag
    Hogyan nyűgözhetsz le egy nőt
    A te életed, a te döntésed
    Egyedül is végig tudod táncolni
    Mit tesz az az ember, aki nem akar újra sérülni lelkileg?

    Kapcsolódó cikkek

    A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon

    A krémlevesen túl – legyen kreatív az idei sütőtök szezon

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Ha ősz, akkor csakis sütőtök

    Könnyű mediterrán csirkés zöldségtál – ha valami egészségesre és gyorsra vágysz

    Könnyű mediterrán csirkés zöldségtál – ha valami egészségesre és gyorsra vágysz

    Fűszeres sütőtökkrémleves pirított magvakkal

    Fűszeres sütőtökkrémleves pirított magvakkal

    10 étel és ital, amit sütőtökből készíthetsz

    10 étel és ital, amit sütőtökből készíthetsz

    Egyszerű vacsora ötlet: gombás lepény

    Egyszerű vacsora ötlet: gombás lepény


    @StyleHu követése

    Kövess minket Instagramon

    RSS csatornáink
    Legfrissebb cikkek
    Divat & Stílus
    Szépség
    Életmód
    Otthon & Design
    Stylelife

    DIVAT&STÍLUS

    • Hírek
    • Stílusiskola
    • Celebrity

    SZÉPSÉG

    • Smink
    • Bőrápolás
    • Hajápolás
    • Illatok

    KERESD A NŐT

    • Fesztelen mindennapok
    • Lélekhangok
    • Férfi szemmel
    • Szívvonal
    • Férfiszempont

    STYLELIFE

    • Gasztronómia
    • Otthon & Design
    • Egészség
    • Fitness
    • Stylebusiness
    • Utazás
    • Esküvő
    • Stylekids
    • Style family

    STYLE LOUNGE

    STYLENEWS

    • Aktuális
    • Interjúk
    • Mobility
    • Style ART
    • Kultúr-kitérő
    • Rendezvények

    STYLEHOME

    • kapcsolat
    • jogi nyilatkozat
    • impresszum
    • adatvedelem
    • rss
    © Stylemagazin.hu Copyright 2007-2025 | WebSite NetSolution Media Zrt.
    • STYLE.HU

      Élni tudni kell

    • DIVAT&STÍLUS
      • Hírek
      • Stílusiskola
      • Celebrity
    • SZÉPSÉG
      • Smink
      • Bőrápolás
      • Hajápolás
      • Illatok
    • KERESD A NŐT
      • Fesztelen mindennapok
      • Lélekhangok
      • Férfi szemmel
      • Szívvonal
      • Férfiszempont
    • STYLELIFE
      • Gasztronómia
      • Otthon & Design
      • Egészség
      • Fitness
      • Stylebusiness
      • Utazás
      • Esküvő
      • Stylekids
      • Style family
    • STYLE LOUNGE
    • STYLENEWS
      • Aktuális
      • Interjúk
      • Mobility
      • Style ART
      • Kultúr-kitérő
      • Rendezvények
    • STYLEHOME
    • MENSTYLE.HU