Szerelemfüggők vagyunk!

Menthetetlen vagyok! Menthetetlenek vagyunk mindannyian ha szerelemről van szó! Ez lehet az élet rendje, más megoldás nem létezhet, minthogy a szív hangjának engedelmeskedünk, akkor is ha készen állunk rá, vagy ha épp úgy gondoljuk, hogy nem…

olvass tovább

Nekem is jár a boldogság?

Azt hiszem az életről alapvetően téves elképzeléseink vannak – legalábbis az én szemléletem szerint, na meg az alapján, hogy látom, az életünket tudatos döntések nélkül éljük. Mert valahogy tényleg így éljük.

olvass tovább

Aggodalomra semmi ok

Tudom, hogy semmi okom az aggódásra, mégis mindig találok okot rá. Figyelem magam, ahogy aggódom, tiszta erőből, az aggódás épp aktuális tárgyát is, s ha igazán őszinte akarok lenni magamhoz, minden egyes alkalommal kénytelen vagyok belátni, hogy semmi okom az aggodalomra, mégis hiába keresem az egész cirkusz okát nem találom.

olvass tovább

Létezik igazi!

Akárhányszor neves filozófusok, nagy írók gondolatait olvasom arról, hogy az a bizonyos igazi, egyetlen, nagy Ő nem létezik, már tovább is lapozok. A magam részéről (nem kell velem egyetérteni) ezt a gondolatot teljesen megalapozatlannak találom.

olvass tovább

Amikor a feminizmus visszarúg

Minden erőmmel támogatom a női mozgalmat, hiszek az erősben és függetlenben, de azt is hiszem, hogy mindenkinek joga van a szabadsághoz, és senki nem lesz kevésbé feminista, vagy nem valódi múzsa, csak mert szüksége van egy férfira különböző okokból kifolyólag.

olvass tovább

Fogadd el magad!

Belül dől el minden, vagy legalábbis a dolgok jelentős része. Az egész amolyan folyamatos külső-belső munka, aminek a végeredménye az, hogy az ember elégedett magával, az életével, és képes a világot a helyén kezelni. Nem úgy tekint a dolgokra, az emberekre, az eseményekre mint személyes ellenségekre, és az életet sem az ellene irányuló összeesküvések tömkelegének látja.

olvass tovább

A feladás nem opció

Különböző a férfiak udvarlási stratégiája. Vannak, akik gyámoltalanul, félénken közelítenek meg egy nőt, már ha egyáltalán össze tudják szedni a bátorságukat, hogy oda merjenek állni a kiszemelt hölgy elé. Aztán a kevés önbizalom vagy bátorításra talál a nőnél, vagy nem. A nő dönt a sorsáról, a férfi pedig mint kiszolgáltatott, tehetetlen egyed várja az eredményhirdetést.

olvass tovább

Az élet értelme

Ha visszatekintek eddigi életemre, úgy látom, semmi különös nincs abban, hogy úgy alakult, ahogy. Folyamatosan, határozottan arra haladtam, amerrre a kíváncsiságom hajtott, engem pedig már gyerekként is az élet nagy titkai izgattak: az élet értelme, hogy mi lesz velem, ha meghalok, és hogy létezik-e élet a halál után...

olvass tovább