A boldog élet titka

Nekem lenni a legjobb! Az én életemet élni a legjobb! – állapítom meg, minden áldott nap, mikor az életemre gondolok. Ami nem azt jelenti, hogy minden tökéletes az életemben, messze nincs így… akad megoldásra váró feladat bőven, mégis, semmit sem szeretek jobban, mint annak lenni, aki vagyok!

olvass tovább

Mi legyen a szeretővel

Isten tudja miért, egyre elfogadottabb lett a tény, vagy lehet, hogy eddig is ugyanilyen elfogadott volt, hogy egy házasság szinte állandó résztvevője a harmadik fél: a szerető. A mai világban, amikor mindenki olyan kétségbeesetten, kitartóan keresi a másik felét, vannak akik beleragadnak olyan viszonyokba, amelyekkel megpróbálják a házasságuk hiányosságait, kívülről beszerezni.

olvass tovább

Most engedtem el az anyámat

A gyerek-szülő viszonnyal majd mindannyian megküzdünk valamilyen formában. A szerepek, amelyeket magunkra veszünk hol megfelelnek a valóságnak, hol nem. Szerencsések vagyunk, mondta egyszer egy pszichológus barátom, ha a gyerek-szülő kapcsolatból felnőtt-felnőtt kapcsolat válik. Ugyanis ez az egészséges felállás!

olvass tovább

A véletlen nem hoz össze minket

A férfiak hajlamosak azt hinni, és teljesen reális gondolatként kezelni az elképzelést, hogy majd a véletlen összehozza őket a nővel, akit nekik rendelt az univerzum. Minden pillanatban készen állnak a nagy találkozásra, de az, mivel az élet a saját erőfeszítéseket is kíván a férfiaktól, általában nem jön létre…

olvass tovább

Ide jutottunk?

Már tinédzser koromban erős vágy élt benne, hogy felfedezzem az élet nagy igazságait. A legjobb barátomat vettem rá arra, hogy intellektuális felfedező útra induljon velem és rákészüljünk az életre, úgy igazán. Mindent elolvastunk, amit csak a könyvtárban találtunk: önismeret, emberismeret és párkapcsolat témában. Úgy gondoltam, megfelelő mennyiségű elméleti tudással a tarsolyomban könnyebben el fogok igazodni az életben és az emberi kapcsolatokban.

olvass tovább

Gyengédségre vágyva

Muszáj megírnom, mert annyira fontos, hogy mindenki tudjon róla, még akkor is, ha nem egyeztettem az illetővel. De úgy hiszem, barátok vagyunk, szóval egyetértene a dologgal. -Hogy mit tanultam eddig a nőkről? – gondolkodik el hangosan - először is azt, hogy a nők a világ legcsodálatosabb lényei.

olvass tovább

Hol vannak a határok?

A gyerekek állandóan keresik a határokat, mondják családos barátnőim. Szerintem nem csak a gyerekek, a felnőttek körében éppúgy előfordul a jelenség, s hogy ez normális-e vagy sem, nos, megoszlanak a vélemények…

olvass tovább

Tényszerűség a kapcsolatokban

Az emberek mindig másmilyeneknek látszanak, amíg közelebbi kapcsolatban vagyunk velük. Aztán ahogy távolodunk tőlük egészen más látványt kezdenek nyújtani: hol szebbet, kellemesebbet (sajnos ez a ritkább), hol pedig rútabbat…

olvass tovább