Agatha Seymour

Közel tíz éve foglalkozom írással. Témáim határozottan elkülönülnek a divat, illetve a tudatosság és az önismeret területeire. Életmesék című rovatom létrejöttét az a gondolat inspirálta, hogy minden embernek csupán néhány évtized áll rendelkezésére ahhoz, hogy értékes tapasztalatokat szerezzen, s ezek alapján a legjobb döntéseket hozza meg a boldogsága érdekében. S bár mindannyian egyediek vagyunk, életünk során mégis ugyanazokra a kérdésekre keressük a választ. Szándékom szerint az Életmesék rovat célja az együttgondolkodás azokról a nehézségekről, életfeladatokról, amelyekkel mindannyian küzdünk. Megtisztelő számomra minden építő jellegű hozzászólás, vélemény, amely az adott témában megoldást jelenthet, vagy bárki számára hasznos lehet.

Csak jó dolgok történnek velem!

A nőnek a konyhában a helye! Feltett lábakkal, a kezében egy pohár itallal, várva, hogy a férje elkészítse a vacsoráját! – meséli a férje hozzáállást, házi szokásaikat Liz Gilbert, az Ízek, imák, szerelmek szerzője.

olvass tovább

Aki szeret, nem bánt!

Gyakran hallottam, de hinni sosem tudtam, hogy az az ember, aki a legjobban szeret minket, az bánt a legjobban is. Nem tudtam elhinni, mert számomra elképzelhetetlen volt, hogy, aki szeret, az képes szándékosan vagy akár szándéktalanul megbántani, rá tudja venni magát erre a szörnyűségre.

olvass tovább

Csak egy a baj, hogy nem kívánom…

Mondhat bárki bármit, egy jól működő párkapcsolatot igazából a szex tart össze. A kémia, az egymás iránti vonzalom, amitől a férfi férfinak, a nő pedig nőnek érzi magát. Ennek hiányában megteremthetjük a legnagyszerűbb, leggazdagabb házasságot magunknak, az életünket mégsem fogjuk teljesnek érezni. Mindig ott lesz az a hiányérzet, amelyet hiába próbálunk elhallgattatni egy újabb közös sikerrel, nem fog szűnni, csak ideig-óráig enyhítjük a tüneteket…

olvass tovább

Figyelj az érzéseimre!

A hétköznapok ölik meg a szerelmet – hallja az ember – de szerintem ez nincs így. Látok magam körül párokat, akik hosszú évek óta élnek boldog házasságban, és könnyedén veszik az akadályokat, amelyeket az élet állít eléjük.

olvass tovább

Ha úgy érzed, nem vagy elég jó!

Az ember óriási megkönnyebbülést érez, mikor egy hosszú, nehéz időszak után végre rátalál a szerencse. Először talán el sem hiszi, hogy ez a sok jó dolog tényleg vele történik. Néz, figyel, próbálja elfogadni, felfogni a tényt, hogy igen, ez itt mind az ő életének a része. Övé lett egy nagyszerű, jól fizető állás, a tökéletes társ, vagy bármi, amiről álmodni sem mert.

olvass tovább

Az élet nagy dilemmái: kapcsolat és szex

Rengeteg könyvet olvastam amely a párkapcsolatok problémáit és lehetséges megoldásait feszegette, hogy egy kicsit okosabb legyek a témában. Egy részükből talán tanulni is tudtam, de őszintén szólva a saját tapasztalataim és belső érettségem alakulása segített a legtöbbet.

olvass tovább

Így teszek a csodákért

Nem emlékszem pontosan az évre, de azt hiszem, úgy hét éve történhetett. Terapeuta barátnőmtől búcsúzkodtam épp, – rohanok, mondtam neki, rengeteg dolgom van, és gyorsan ennem is kell valamit.

olvass tovább