Hogyan legyél önmagad 7 lépésben!

Az első és legfontosabb: Hagyd figyelmeden kívül más ember/idegen „tanácsait! Veled is biztos előfordult, hogy belenéztél a tükörbe a tegnap vásárolt dögös ruhádban, és tetszett, amit láttál. Később, valaki azt mondta neked, hogy ez most nem a te színed, és hogy annyira nem is divatos már ez a fazon. Mi történik ilyenkor benned?

olvass tovább

A szerelem nem elég egy jól működő és hosszútávú kapcsolathoz

Az elején még hosszú a csók és laktató. A kezdetekben még minden más eltörpül a rózsaszín szerelem mellett, mindent eldobsz, hogy vele lehess, betölti egészen a szívedet, és minden gondolatodat uralja a puszta létezésével. Az első hónapokban nem kell, hogy okos légy, nem kizáró ok, ha máshogy gondolkodsz, vagy ha egyáltalán nem gondolkodsz. De, ami itt megjelenik, nem egészen így kísér végig minket.

olvass tovább

Van értelme motiválni?

Voltaképpen mi is ez a szó? Valakit valami felé terelni, mert szerintünk úgy a helyes, mi így tennénk. Mindenki akkor lesz valaki, ha motiválják számára teljességgel idegen emberek a neten, az instán és a facebookon, ahol mindenki a sikerről beszél, de elérni azt, még nem érte el. Jó-jó, csinálja, cselekszik, de közben csak beszél, nem figyel befelé, nem hallgatja a csendet. Oké-oké, hiszek benne, hogy előtte látni kell, amit akarsz, magadban. De minek ez a sok felhajtás?

olvass tovább

Mi az élet igazi értelme?

Azt sulykolják belénk, hogy legyünk különlegesek bármit is csinálunk, legyünk a legjobbak és mindig adjuk meg azt az embereknek amire vágynak. Mindig azt mutassuk, amit látni akarnak belőlünk, és mindig hagyni, hogy „kicsavarjanak”. Utána már senki se leszel a szemükbe. Mert elfáradtál, és már megváltoztál. Én csak kérdezem, megéri ez? Megéri mindenkit szolgálni? Mi annyira fontos, hogy ezt eltűrjük? A pénz? A hatalom? A dicséretek? Az, ha tudják kik vagyunk? Ha uralkodhatunk? Miért ez tesz boldoggá sokunkat? Akkor beszéljünk most erről.

olvass tovább

Mi van a házasság után? Hogyan legyünk a házasságunkért?

Mondjuk én pontosan nem tudom, mert nem vagyok házas. Tisztáznám előre, hogy amiket leírok azok csak spekulációk. Szóval, a filmvásznon nagyrészt azt látni, hogy hogyan jutnak el egymásig az emberek. Hogyan jönnek képbe a rosszallók, a bosszúéhes exek, az ellenzék anyák és apák. Nagyrészt azt taglalják a drámasorozatok, hogy mennyi hazugság veszi körbe a két szerelmes embert, akik fűnek-fának elhisznek mindent társukról (szép kis pár az ilyen). Aztán jön a sírás-zokogás, a nagy egymásra találás újra és the end. De mi van a házasság után? Forrásul a Hűség című művet választottam, amit Elizabeth Gilbert írt, az Ízek, imák, szerelmek szerzője.

olvass tovább

Szükségünk van másokra, és másoknak is ránk!

Igen, de nem azért, hogy megoldják a problémáinkat és nem azért, hogy hozzájuk kössük a boldogságunk összes forrását. Mások által akarhatunk jobbak lenni, közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és céljainkhoz. Van ez a mondás is, hogy minden ember okkal lép az életünkbe, ugyanis erről mi nem dönthetünk, és a véletlenekben sem hiszek.

olvass tovább

A megbocsátás önös érdek

Dr. Eva Edith Eger, aki holokauszt túlélő, írt egy nagyszerű könyvet, ami 2017-ben jelent meg a Döntés címmel, melyben a haláltábori élményeiről beszél. Személyesen olvastam a könyvet és ennek a bejegyzésnek címe utal arra, amit tanított nekem.

olvass tovább

A szerelem nem szakít el önmagadtól, ha igazi

Nehézséget okoznak nekünk a társas kapcsolataink, míg saját magunkba nem vagyunk „szerelmesek”. Milyen érdekes az élet, hiszen összezár magunkkal, de a többit ránk bízza. Próbálunk mások által közel kerülni magunkhoz, inspirálódni belőlük. Amíg nem tudjuk határainkat, mások átléphetik azt, és eléggé tud fájni.

olvass tovább