Mi van a házasság után? Hogyan legyünk a házasságunkért?

Mondjuk én pontosan nem tudom, mert nem vagyok házas. Tisztáznám előre, hogy amiket leírok azok csak spekulációk. Szóval, a filmvásznon nagyrészt azt látni, hogy hogyan jutnak el egymásig az emberek. Hogyan jönnek képbe a rosszallók, a bosszúéhes exek, az ellenzék anyák és apák. Nagyrészt azt taglalják a drámasorozatok, hogy mennyi hazugság veszi körbe a két szerelmes embert, akik fűnek-fának elhisznek mindent társukról (szép kis pár az ilyen). Aztán jön a sírás-zokogás, a nagy egymásra találás újra és the end. De mi van a házasság után? Forrásul a Hűség című művet választottam, amit Elizabeth Gilbert írt, az Ízek, imák, szerelmek szerzője.

olvass tovább

Szükségünk van másokra, és másoknak is ránk!

Igen, de nem azért, hogy megoldják a problémáinkat és nem azért, hogy hozzájuk kössük a boldogságunk összes forrását. Mások által akarhatunk jobbak lenni, közelebb kerülhetünk önmagunkhoz és céljainkhoz. Van ez a mondás is, hogy minden ember okkal lép az életünkbe, ugyanis erről mi nem dönthetünk, és a véletlenekben sem hiszek.

olvass tovább

Párbeszéd magammal - Így rázd helyre magad!

A szövegben előfordulhatnak erősebb szavak, előre elnézést kérek. Az érzéseim megkövetelték, hogy így adjam át, mert hát így hiteles. Ja és jó szórakozást! Ekkor sértettem meg hozzám közelálló embereket, és ekkor kellet leülnöm magammal. Ez sült ki belőle! Azóta jobb, próbáljátok ki! Tényleg segít!

olvass tovább

Mérgező párkapcsolat, ahogyan én átéltem

Nem vagyok pszichológus, sem pedig valaminek a specialistája. Nem szakosodtam semmire, amikről mesélni szoktam, csak megtörténtek. Ezért nem is szeretnék senkit sem félrevezetni. Arról tudok írni, amit átéltem, ahogy én átéltem. Mivel tudom, hogy mindannyian mások vagyunk, így nem lehet egyoldalúan és megszemélyesítve írni nőkről és férfiakról.

olvass tovább

Mitől nő a nő?

Egy, de igen kényes kérdésem lenne! Mitől nő a nő? Örök téma, mint a létünk s az összes más téma is, mert az igazság az úgy is tőlünk független. Most úgy tűnik, hogy akkor nő a nő, ha:

olvass tovább

Tényleg mindenki alkalmas a szülői szerepre?

Sokszor gondolják körülöttem, hogy valami bajom van a gyerekekkel, mert hát nincs és szerintük már elég idős lennék hozzá. Nos, régebben tényleg volt egy ilyen mintázat, amit sokáig vittek tovább az emberek. A lányokat hamar feleségül adták és elkezdtek egy ütemtervnek eleget tenni. Talán ideig-óráig ez jól is ment. Sok lemondással, főleg a szerelem lemondásával járt. Többször is rájövök, hogy minden kórnak megvannak a maga nehézségei, és egyik sem jobb a másiknál. Csak más áll a reflektorfényben.

olvass tovább