Hogyan kezeljem a negatív dolgokat az életemben? – 3+1 tipp a lelki békédért

Legyünk őszinték. Egy csomó rossz dolog van az életünkben. Hát nem? Gondok a családban, a munkahelyen, a lakhelyünkön, betegségek, veszekedések, szakítások, Híradó… soroljam még? Nem csoda, ha néha úgy érezzük, hogy valósággal elárasztanak minket a negatív impulzusok. Mit tudunk ilyenkor tenni azért, hogy visszanyerjük a nyugalmunkat és a lelki békénket?

olvass tovább

Mi az én életcélom? – 15 kérdés, ami segít megtalálni az életcélodat

Az egyik nagy kérdés az életben, ami mindenkit foglalkoztat, különösen a fiatal, 15 és 35 év közötti korosztályt: vajon mi az én életem célja? És pontosan hogyan lehet ezt megtalálni? Rengeteg forrásból áradnak ma felénk ezek a kérdések. Te is észrevetted már? Szinte a csapból is ez folyik: “Mi a Te életcélod? Mi a Te küldetésed? Találd meg a szenvedélyedet, azt, amiért megszülettél!” De miért lett ma ennyire égetően fontos ez a kérdés?

olvass tovább

Hogyan kezeljem a nehéz élethelyzeteket?” – Első lépések + 1 tipp

Az előző blogbejegyzésemben megnéztük, hogy hogyan érdemes kezelni a váratlanul felbukkanó negatív helyzeteket. Megvizsgáltuk, hogy mit tudunk tenni olyankor, ha pl. hirtelen egy stresszhelyzetben találjuk magunkat, és hogy mit tudunk válaszolni, amikor valaki durván “beszól” nekünk. Most ezt a témát tovább fűzve megnézzük, hogy mit tudunk tenni olyankor, amikor nem egy váratlanul felbukkanó stresszes szituációról van szó, hanem egy tartósan fennálló, érzelmileg megterhelő élethelyzetről. Ilyenkor mit lehet tenni azért, hogy javítsunk a helyzeten, és hogy mi is jobban érezzük magunkat?

olvass tovább

A szerelem titka – avagy miért vonzódunk ahhoz, akihez vonzódunk?

“Ó a szerelem! A szív titkait vajh’ ki ismeri? Ki tudná megmondani azt, hogy miért is vonzódunk ahhoz az emberhez, akihez éppen vonzódunk? Hiszen ez egy titokzatos folyamat, ugyan mit tudhatunk róla?” Nos, ahogy azt látni fogjuk, nagyon is sokat. Úgyhogy most – a teljesség igénye nélkül – nézzük meg néhány fontos jellemzőjét annak, hogy vajon milyen faktorok befolyásolják a vonzódásainkat?

olvass tovább

Kapcsolataink és szeretteink: életünk legerősebb formálói + 5 tipp a kapcsolataink ápolására

Ha most megkérnélek, hogy nevezd meg azt az 5 embert, akik a legfontosabbak a Számodra: kiket neveznél meg? És ha azt kérdezném Tőled, hogy ki az az 5 ember, aki a legnagyobb hatással volt Rád és a legerőteljesebben hozzájárult ahhoz, hogy Te az az ember legyél, aki most vagy: kiket neveznél meg? És vajon mekkora lenne az átfedés a két lista között?

olvass tovább